Η παρέμβαση του Κωνσταντίνου Κερπινιώτη στο εγκαταλελειμμένο Κοιμητήριο του Μοσχοχωρίου


Ο εντεταλμένος αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων Κωνσταντίνος Κερπινιώτης έκανε παρέμβαση στο εγκαταλελειμμένο Κοιμητήριο του Μοσχοχωρίου.


Δείτε την δήλωση του αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Κερπινιώτη σε κοινωνικό δίκτυο:

Τελειώσαμε και από το Μοσχοχώρι μετά από 7 παρεμβάσεις!

Πάρα πολύ και δύσκολη δουλειά, καθώς το Νεκροταφείο ήταν χαμένο στα χόρτα. Τα μνήματα από το δρόμο δεν τα έβλεπες. 

Χόρτα που είχαν βγει πάνω σε μπάζα «επαγγελματιών» και έφταναν το ένα μέτρο τα έκρυβαν.Τα μπάζα ξεπέρασαν (12.000)kg και τα κλαδέματα επίσης (2.654) kg.

Μαρτυρίες κατοίκων του χωριού, επιβεβαιώνουν ότι είχε να καθαρισθεί χρόνια.

Το γεγονός ότι άδειασαν 4 φορές οι δύο κάδοι από από κοπή χόρτων καθώς και το ότι πετάχτηκαν 35 σακούλες σκουπιδιών, είναι ένα ακόμη στοιχείο της εγκατάλειψης.

Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας και τον Ιερέα του χωριού, η εικόνα αυτή δε θα επαναληφθεί και θα παρθούν μέτρα σε βάρος όποιου ρυπαίνει. Τους άφησα και δύο 5κιλα ειδικό ζιζανιοκτόνο να ραντίζουν για να μην ξαναγίνει «δάσος».

Είδα κατοίκους που νοιάζονται για την τελευταία κατοικία των ανθρώπων τους και πλέον δε θα αφεθεί τίποτα στην τύχη του.

Ας το καταλάβουν όλοι και ισχύει για όλον τον Δήμο, τα Κοιμητήρια θα γίνουν τόποι ανάπαυσης ψυχών και είναι προτεραιότητα της παρούσας δημοτικής αρχής. Είναι θέμα πρωτίστως ηθικό και ακολούθως πολιτισμού, δε θα ανεχτούμε κανέναν να βρωμίζει τέτοιους ιερούς χώρους.Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Γιώργο Νάσιο και τον ιερέα Αντρέα Κόλλια για την βοήθεια τους. 

..Συνεχίζουμε



















Νεότερη Παλαιότερη