Αλλαγή πλεύσης από τη Λιβύη: Θέλουμε συμφωνία για ΑΟΖ με την Ελλάδα και την Μάλτα

PIXABAY

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μοχάμετ Τάχρ Σιγιάλα, δήλωσε, σύμφωνα με το Αl Jazeera, ότι η κυβέρνηση της χώρας του θα επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Μάλτας, ώστε να υπάρξει διαπραγμάτευση της οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων. 

Έτοιμη να προχωρήσει σε συζητήσεις με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Μάλτας για την οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων, δηλώνει τώρα η κυβέρνηση της Τρίπολης, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Η είδηση προέκυψε κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης με τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου.

Την ίδια ώρα, η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να «παγώσει» τις ερευνητικές της δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μουχάμαντ Σαγιάλα, σημείωσε ότι θα έχει επαφές με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Μάλτας ώστε να διαπραγματευτεί συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με μόνη προϋπόθεση να «είναι διαφανείς και ρεαλιστικές και να μην βλάπτουν τα συμφέροντα της Λιβύης».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Σάρατζ, ο οποίος έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Ερντογάν, πως θα παραιτηθεί τον Οκτώβριο.



via Ειδησεις https://ift.tt/2RWL4UT
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη