Μήνυμα Μ. Παπαδανιήλ για τη νέα σχολική χρονιά στο Β. Αιγαίο – Κλειστά μέχρι Τετάρτη τα σχολεία στη Λέσβο

Μήνυμα Μ. Παπαδανιήλ για τη νέα σχολική χρονιά στο Β. Αιγαίο – Κλειστά μέχρι Τετάρτη τα σχολεία στη Λέσβο

Μια εντελώς διαφορετική χρονιά ξεκίνησε σήμερα, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με απολυμάνσεις, μάσκες και αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία. Στη Λέσβο όμως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της πανδημίας όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Το μήνυμα από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης στο Βόρειο Αιγαίο, Μαρία Παπαδανιήλ για την νέα σχολική χρονιά, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί Μαθητές και Αγαπητές Μαθήτριες, Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι/ισσες, Συνεργάτες και Γονείς, Εύχομαι με όλη μου την ψυχή η έναρξη του νέου διδακτικού έτους 2020-2021 να μας βρίσκει όλους προπάντων υγιείς μέσα στις συνθήκες της έκτακτης κατάστασης που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Στην προσπάθεια αυτή προαπαιτούμενα είναι πάντοτε η σύμπνοια και το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, παράγοντες ιδιαίτερα καθοριστικοί φέτος λόγω της δύσκολης συγκυρίας που αντιμετωπίζουμε… Βιώνουμε πράγματι πρωτόγνωρες καταστάσεις, τις οποίες, όμως, διαχειριστήκαμε με επιτυχία στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς με βάση τον σχεδιασμό και τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας και χάρη στην άοκνη προσπάθεια και την αξιόλογη συγκινητική συνεισφορά των στελεχών της εκπαίδευσης και, πρωτίστως, των εκπαιδευτικών της τάξης… Μια σειρά μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται καθημερινά από το Υπουργείο Παιδείας, όπως ο διορισμός μόνιμου προσωπικού- εκπαιδευτικού και βοηθητικού- στην Ειδική Αγωγή, ο διορισμός των αναπληρωτών για την κάλυψη των λειτουργικών κενών πριν την έναρξη του σχολικού έτους, η πιλοτική δράση των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης… Αρχικά, ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες μου, τα στελέχη εκπαίδευσης που εργάζονται ακούραστα όλο αυτό το διάστημα, για να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους. Ευχαριστώ, επίσης, μέσα από την καρδιά μου όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι κατάφεραν την περσινή σχολική χρονιά, παρά τις αντιξοότητες, να κερδίσουν το στοίχημα της διδασκαλίας".

Όπως σημειώνει η κ. Παπαδανιήλ: "Επιπλέον, Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημάρχους της περιοχής Β. Αιγαίου, όπως επίσης και όλες τις διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες των Δήμων μας, που εργάστηκαν και εργάζονται στο μέγιστο βαθμό, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.. Ζούμε όλοι την τεράστια ανατροπή της καθημερινότητας. Έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης περιόδου, καταλαβαίνουμε ότι είναι αυξημένες και οι υποχρεώσεις όλων μας. Στο ξεκίνημα, λοιπόν, αυτής της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα, αρχικά να καλωσορίσω τους μαθητές, τις μαθήτριές μας και τους εκπαιδευτικούς μας στα σχολεία. Θα ήθελα, επίσης, να απευθυνθώ ιδιαίτερα στα «πρωτάκια» όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και να τα καλωσορίσω, διαβεβαιώνοντας τα ότι όλη η εκπαιδευτική οικογένεια είμαστε έτοιμοι να τα αγκαλιάσουμε με αγάπη και υπευθυνότητα στον τόσο σημαντικό και ανεπανάληπτο χρόνο της σχολικής τους ζωής, ακόμη και αν ξεκινάει σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες. Εύχομαι, τέλος, σε όλους μας υγεία, δύναμη, δημιουργία, αισιοδοξία και πρόοδο σε κάθε τομέα της ζωής μας. Είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί μπορούμε, επιστρατεύοντας τις ανεξάντλητες δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας, να πετύχουμε η φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει γεμάτη με υγεία, ασφάλεια και δημιουργικότητα, ενάντια στην απειλή της πανδημίας. Καλή σχολική χρονιά!»

The post Μήνυμα Μ. Παπαδανιήλ για τη νέα σχολική χρονιά στο Β. Αιγαίο – Κλειστά μέχρι Τετάρτη τα σχολεία στη Λέσβο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2FEgkos
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη