Συνάντηση της Στ. Μπίζιου με τον Κ. Πιερρακάκη

Συνάντηση της Στ. Μπίζιου με τον Κ. Πιερρακάκη

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υλοποιεί στοχευμένες μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν ουσιωδώς τη ζωή των πολιτών». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων, η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Στέλλα Μπίζιου μετά τη συνάντηση της με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, στο υπουργείο.

«Το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σηματοδοτεί την μετάβαση του ελληνικού κράτους στην ψηφιακή κανονικότητα, μια κανονικότητα χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς δαιδαλώδεις διαδικασίες στις συνδιαλλαγές μας με το Δημόσιο»,σημείωσε η Σ. Μπίζιου.

Η Λαρισαία βουλευτής συζήτησε με τον κ. Πιερρακάκη το πρόβλημα που ανέκυψε με το taxis, καθώς πολλοί χρήστες, επαγγελματίες οικονομολόγοι και λογιστές αλλά και ιδιώτες παραπονέθηκαν χθες για αδυναμία εισόδου στο σύστημα. Ο Υπουργός εξήγησε πως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν επειδή συνέπεσε να εκπνέουν την ίδια ημέρα διάφορες προθεσμίες, όπως η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και η προθεσμία πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση του συστήματος. Δεσμεύτηκε όμως για άμεση επίλυση κάτι που διαπίστωσαν οι πολίτες το ίδιο απόγευμα, όταν και αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του συστήματος.
Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα που έχουν θέσει οι συμβολαιογράφοι σχετικά με την αδυναμία χορήγησης ηλεκτρονικής ασφαλιστικής ενημερότητας στους ασφαλισμένους στα πρώην ταμεία ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ και ΤΑΣ, γεγονός που είχε ως συνέπεια ανυπέρβλητα προβλήματα στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε πως οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να προσέρχονται για μια μόνο φορά στο ταμείο για να υποβάλλουν το ιστορικό τους, και μετέπειτα κάθε πιστοποιητικό θα εκδίδεται χωρίς περαιτέρω ανάγκη φυσικής παρουσίας τους στη δημόσια υπηρεσία.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/33eWRnK
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.