Αθανασία Στιβακτή: Εύχομαι σε όλους τους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη και σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο με υγεία και υπομονή


Το μήνυμα της Δημάρχου Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασίας Στιβακτή:

Το "πρώτο κουδούνι" χτύπησε και επισήμως σήμερα σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας. Τα προαύλια γέμισαν παιδικές φωνές και μπορεί οι απαιτούμενες μάσκες να έκρυβαν τα χαμόγελά τους, η χαρά και η αισιοδοξία όμως, που από τη φύση τους έχουν μέσα τους τα παιδιά, καθρεφτιζόταν στα λαμπερά τους μάτια!

Οι καθιερωμένοι Αγιασμοί που τελέστηκαν με ευλάβεια, κήρυξαν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς με ιδιαιτερότητες μεν αλλά με προσδοκίες και όνειρα δε, γεγονός που επεσήμανε στον λόγο του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Συμεών, ο οποίος μας έκανε την τιμή να ξεκινήσει από το Γυμνάσιο & Λύκειο Κάτω Τιθορέας του Δήμου μας, τους προγραμματισμένους του Αγιασμούς στις σχολικές μονάδες της Φθιώτιδας.

Ιδιαίτερη τιμή και η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Αθανάσιου Καρακάντζα που εστίασε στην ιδιαιτερότητα της νέας χρονιάς λόγω Covid-19 και τον αγώνα της Περιφέρειας για τη μη εξάπλωση του ιού.

Η έναρξη κάθε διδακτικού έτους σηματοδοτεί και μία νέα αφετηρία, ένα ταξίδι κατάκτησης της γνώσης, μία περίοδο δημιουργίας, ελπίδας και απόκτησης αξιών. Στο σχολείο χτίζουμε χαρακτήρα αλλά και φιλίες και φτιάχνουμε αναμνήσεις μιας ζωής. Εύχομαι σε όλους τους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη και σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο με υγεία και υπομονή! Τα εμπόδια είναι ο τρόπος που έχει η ζωή να μας δοκιμάζει και να μας δίνει μαθήματα, κάτι που μας διδάσκει και η σημερινή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Με συνεργατική διάθεση όμως και αίσθημα ευθύνης θα ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο της πανδημίας!

Έλεγε χαρακτηριστικά ο μεγάλος συγγραφέας μας Μενέλαος Λουντέμης: "Πάντα ανέβαινε ψηλά κι αν δεν βρεις δρόμο... φτιάξε!"













Νεότερη Παλαιότερη