ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ! Ο Ν. Μπίστης στηρίζει τον Αντ. Λιάκο...

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Νίκος Μπίστης τα βάζει με όσους εγκαλούν τον Αντώνη Λιάκο. Όπως υποστηρίζει, σε όσους δεν καταλαβαίνουν τι τόνισε ο ιστορικός, η Αλληλεγγύη τους είναι «ξένη, απωθητική και επικίνδυνη»...

Σε αυθεντική ερμηνεία των όσων υποστήριξε ο Αντώνης Λιάκος προχώρησε ο Νίκος Μπίστης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που εγκάλεσε μάλιστα όσους επέκριναν τον ιστορικό για έλλειψη αλληλεγγύης.  Σύμφωνα με τον κ. Μπίστη, ο κ. Λιάκος με τη φράση του «κι εγώ φωτιά θα έβαζα» στη Μόρια, ήθελε να τονίσει «την τραγωδία αυτών των ανθρώπων, την αδυναμία της Ευρώπης και του ελληνικού κράτους να ανταποκριθούν στο προσφυγικό – μεταναστευτικό».
Όπως υποστηρίζει όσοι κατηγορούν τον κ. Λιάκο ως «πυρομανή, ραμολί, ανεύθυνο, επικίνδυνο» είναι «βαρβάτοι δεξιοί, ψευτοφιλελεύθεροι και μεταμελημένοι αριστεροί που έχουν χάσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς».

Νίκος Μπίστης 
«Πυρομανής, ραμολί, ανεύθυνος, επικίνδυνος» ο Αντώνης Λιάκος για βαρβάτους δεξιούς, ψευτοφιλελεύθερους και μεταμελημένους αριστερούς που έχουν χάσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς και έχουν γίνει οι πιο άτεγκτοι υποστηρικτές του νόμου και της τάξης. «Θα έβαζε φωτιά στην Μόρια» ολοφύρονται ανατριχιάζοντας. Καθηγητής Πανεπιστημίου με τον πυρσό στο χέρι ... Να τι έγραψε ο Αντώνης:
«Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα.» Την τραγωδία αυτών των ανθρώπων τονίζει , την αδυναμία της Ευρώπης και του ελληνικού κράτους να ανταποκριθούν στο προσφυγικό - μεταναστευτικό . Την απελπισία που νοιώθουν και τους οδηγεί στα άκρα. Δεν πρέπει να είσαι υποχρεωτικά αριστερός για να μπορείς να μπεις στην θέση τους και να τους καταλάβεις. Αρκεί να είσαι άνθρωπος με συναίσθημα μαζί με την λογική. Να μην έχεις γίνει δηλαδή σαν τον Τάκη Θεοδωρόπουλο που θέλει να τους στείλει σε ξερονήσια. Όμως φοβάμαι ότι αυτοί που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι ήθελε να τονίσει ο Αντώνης, ακριβώς έτσι έχουν γίνει. Η έννοια της Αλληλεγγύης τους είναι ξένη ,απωθητική και επικίνδυνη.




via Press24.gr https://ift.tt/32C014J
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη