Γιάννα Αγγελοπούλου: Ικανοποιημένη από τις δράσεις που πρότεινε ο δήμος Κοζάνης

Γιάννα Αγγελοπούλου: Ικανοποιημένη από τις δράσεις που πρότεινε ο δήμος Κοζάνης

«Η Ελλάδα του σήμερα, τιμά το παρελθόν και προετοιμάζεται για το μέλλον», τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στην διάρκεια της επίσκεψή της στην Κοζάνη με αφορμή την οργάνωση εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την  Ελληνική Επανάσταση. Εννιά συνολικά προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Κοζάνης βρίσκονται μεταξύ των 1700 και πλέον που επεξεργάζεται η Επιτροπή για το τελικό πρόγραμμά της, με την Πρόεδρο να τις χαρακτηρίζει πρωτοποριακές, «που από τη μια έχουν την ιδιαιτερότητα να αναφέρονται στο παρελθόν και στα πρόσωπα της πόλης που πρωταγωνίστησαν στην περίοδο της επανάστασης και από την άλλη στο μέλλον, αφού η περιοχή που έχει πολλές δυνατότητες προετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα της μετάβασης σε μια νέα εποχή».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»,  δήλωσε ενθουσιασμένη από την επίσκεψή της στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης από τον πλούτο που διαθέτει, κάνοντας μια  σύντομη αναδρομή στο μακρύ ιστορικό παρελθόν της πόλης, την συμβολή των Κοζανιτών στην Ελληνική επανάσταση, στον Ελληνικό  διαφωτισμό και στους Κοζανίτες της διασποράς.

Αναφέρθηκε παράλληλα στο Δυναμικό Βιολογικό Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα, στην ενεργειακή κατασκήνωση για νέους, στον πόλο ενεργειακής καινοτομίας, που βρίσκονται μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν στη επιτροπή. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμα στα πρωτοποριακά έργα της τηλεθέρμανσης, της διαχείρισης απορριμμάτων, των Φωτοβολταϊκών, του πράσινου υδρογόνου, δίνοντας έμφαση στην ενεργειακή αλλαγή που αναμένεται να βιώσει η περιοχή με την απολιγνιτοποίηση.

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, από την πλευρά του μιλώντας για τις προτάσεις στην επιτροπή  αφού αναφέρθηκε στον Κασομούλη, τον Λασσάνη και τη Χάρτα του Ρήγα, σε ότι αφορά στο ιστορικό πλαίσιο της επανάστασης του 21 και στη συμμετοχή των κοζανιτών, υπογράμμισε ότι  ανοίγεται πλέον ένα άλλο πεδίο, του μέλλοντος και της προοπτικής της πόλης με τις εξελίξεις στα ενεργειακά, το οποίο και αποτυπώθηκε στις προτάσεις ώστε να δοθεί μια νέα ταυτότητα στον τόπο.

Στο βιοκλιματικό σχολείο

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη,  επισκέφτηκε νωρίτερα το βιοκλιματικό σχολείο στην ΖΕΠ, με πρώτο σταθμό την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη, όπου συζήτησαν τις προοπτικές της περιοχής στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοπορία που μπορεί να επιδείξει η περιοχή και την δυναμική της επόμενης μέρας από το τέλος του λιγνίτη, στο master plan για την απολιγνιτοποίηση, στο οποιό αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μιλώντας για τη Δυτική Μακεδονία. Απευθυνόμενη στον κ. Κασαπίδη, αναφέρθηκε στις εναλλακτικές καλλιέργειες και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας ώστε να αποτελέσει η περιοχή πόλο τεχνολογίας.

Η επίσκεψη στην Κοζάνη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου της τηλεθέρμανσης, δηλώνοντας ενθουσιασμένη από τα περιβαλλοντικά οφέλη και την λειτουργία της.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3mskAZo
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη