Μεγάλη φωτιά σε δύσβατη περιοχή στον Έβρο

Μεγάλη φωτιά σε δύσβατη περιοχή στον Έβρο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε μετά  τις 18.30 σε δασική έκταση στην περιοχή του οικισμού της Μελίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.σε δασική έκταση στους οικισμούς Μελίας και Νίψας του Δήμου Αλεξανδρούπολης

«Αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς σε δύσβατη περιοχή, συνολικής έκτασης περίπου πέντε χιλιομέτρων, που λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Αν οι φλόγες περάσουν τον υδροταμιευτήρα υπάρχει κίνδυνος να απειληθεί ο οικισμός και είμαστε σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκκένωσής του», ανέφερε λίγο από τα μεσανυχα ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί, το γεγονός ότι στο τελευταίο δεκαήμερο ξέσπασαν στον Έβρο έντεκα φωτιές, οι πέντε εκ των οποίων στο νότιο τμήμα του Νομού και κοντά σε σημεία-περάσματα μεταναστών όπου βρέθηκαν και ίχνη μικρής κατασκήνωσης.

Ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πιστόλας, δηλώνε ότι «η φωτιά κινείται νοτιοδυτικά και σε δύο μέτωπα, με το κυρίως μέτωπο προς το φράγμα του Διποτάμου, στην περιοχή του Δρυμού. Ο

Παράλληλα, χωματουργικό μηχάνημα επιχειρεί και στο δεύτερο μέτωπο της φωτιάς, στο ρέμα του «Καβουρατζή».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Rufqh9
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη