Β. Διγαλάκης: Ενέργειες λεκτικής και σωματικής βίας στα σχολεία δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές

Β. Διγαλάκης: Ενέργειες λεκτικής και σωματικής βίας στα σχολεία δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές

«Ενέργειες λεκτικής και σωματικής βίας, όπως το περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Χανιά, είναι απαράδεκτες και δεν μπορεί ούτε πρόκειται να γίνουν ανεκτές», τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Χανιών της Ν.Δ, Βασίλης Διγαλάκης, με αφορμή το περιστατικό επίθεσης σε βάρος καθηγητή το πρωί της Δευτέρας στο συγκεκριμένο σχολείο, από πατέρα παιδιού λόγω της άρνησής του να φορέσει μάσκα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού.
Αναλυτικά ο υφυπουργός Παιδείας αναφέρει: «Ενέργειες λεκτικής και σωματικής βίας, όπως το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Χανιά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση – καταγγελία τού Συλλόγου Διδασκόντων, είναι απαράδεκτες και δεν μπορεί ούτε πρόκειται να γίνουν ανεκτές.
Η εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί τον στυλοβάτη της προσπάθειας που καταβάλλουμε συνολικά ως κοινωνία για την επιστροφή των μαθητριών και των μαθητών στον φυσικό τους χώρο, τις σχολικές αίθουσες, υπό νέες συνθήκες και υπό νέους κανόνες, που οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε, λειτουργώντας συλλογικά, με υπευθυνότητα και ορθολογισμό, προκειμένου να κερδίσουμε το διττό στοίχημα της μάθησης και της ασφάλειας.
Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την εκπαιδευτική κοινότητα.
Συντάσσομαι με την υπουργό Νίκη Κεραμέως, η οποία παρενέβη στο συγκεκριμένο ζήτημα και ζήτησε να κατατεθεί σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.
Εκφράζω την απόλυτη στήριξη και συμπαράστασή μου στον Σύλλογο Διδασκόντων και στον εκπαιδευτικό που δέχθηκε αυτή την ανοίκεια και καταδικαστέα επίθεση».

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2Fwvo8b
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.