Ένινγκ: «Όλοι περιμένουν να κερδίσουμε τη Λαμία»


Την πρώτη του συνέντευξη για την αγωνιστική περίοδο 2020/21 παραχώρησε στην κάμερα των συνδρομητικών καναλιών της Nova ο Μίχαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός τεχνικός του Άρη αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι της πρεμιέρας της Super League απέναντι στη Λαμία (Παρασκευή 11/9, 18:15 - «Κλεάνθης Βικελίδης») όσο και στα μεταγραφικά ζητήματα αλλά και τους στόχους της ομάδας.

Για το παιχνίδι με την ομάδα της Φθιώτιδας και το βαθμό ετοιμότητας των «κίτρινων», ο Ένιγκ σχολίασε: «Ξεκινάμε με αρνητικές προϋποθέσεις, όπως είναι ο αγωνιστικός χώρος, ο οποίος είναι σε τραγική κατάσταση, ενώ λείπει και ο κόσμος, ο οποίος για εμάς είναι ένα δυνατό όπλο. Με αυτά τα δεδομένα χάνουμε το 50%. Είναι, όμως, κάτι που πρέπει να ξεπεράσουμε για να ξεκινήσουμε με μια νίκη». Και συμπλήρωσε για το πώς περιμένει την πρώτη αντίπαλο του Άρη: «Η Λαμία είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Θέλει να κάνει το δικό της κομμάτι στη Super League. Όλοι περιμένουν να κερδίσουμε. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Αναφερόμενος στο πώς κύλησε - μέχρι στιγμής - η προετοιμασία, ο πρώην προπονητής του Αμβούργου εμφανίστηκε ευχαριστημένος: «Η προετοιμασία ήταν μικρή και θα συνεχιστεί και μετά την έναρξη των υποχρεώσεων. Είμαι γενικά ικανοποιημένος. Προπονούμασταν σκληρά και το ευχάριστο είναι ότι δεν είχαμε τραυματισμούς. Γενικά μας αφήνει μια καλή γεύση...». Όσο για το τι θα δει ο κόσμος φέτος από τον Άρη; «Το σίγουρο είναι ότι έχουμε ένα άλλο σύστημα (σ.σ. το 4-3-3), με έναν παίκτη εξτρά στο χώρο του κέντρου. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, είναι κάτι που πρέπει να ωριμάσει κι αυτό για να έχει διάρκεια στην απόδοση. Μπορεί να χρειαστούν μέχρι και δυο χρόνια για να υπάρχουν αυτοματισμοί στην εντέλεια, ειδικά για εμάς που έχουμε νέους παίκτες και θα έρθουν κι άλλοι. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε τους παίκτες για παίξουν το σύστημα αυτό. Σε ότι αφορά στο πρέσινγκ είναι κάτι που εφαρμόζεται στο γήπεδο, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στις προπονήσεις».

Η συζήτηση πήγε στα οκτώ μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη. «Σε ανθρώπινο επίπεδο και στα αποδυτήρια, η έλευση νέων παικτών έφερε νέες φιλίες και σχέσεις. Υπάρχει αναμφισβήτητα καλό κλίμα. Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό επίπεδο αυτό θα το δείξει ο χρόνος», είπε ο Ένινγκ και αποκάλυψε: «Δεν είναι μυστικό πώς περιμένουμε τον Εχσάν Χατζησαφί και προσωπικά θέλω κι έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό. Υπάρχουν θέσεις που θέλουμε να καλύψουμε, το πιο σημαντικό όμως είναι να φέρουμε όλους τους παίκτες σε τοπ επίπεδο, επειδή κάποιοι είναι πιο πίσω, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα παίζει με την καλύτερη ενδεκάδα. Αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο».

Κλείνοντας, ο Μίχαελ Ένινγκ αναφέρθηκε στους στόχους του Άρη για τη σεζόν 2020/21, λέγοντας: «Για το πρωτάθλημα, πρώτος στόχος είναι η είσοδος στα Play Off και μετά όσο καλύτερα μπορούμε. Για την Ευρώπη, πριν από την κλήρωση, θα μπορούσαμε να έχουμε την Τότεναμ, οπότε θα μιλούσαμε για ένα σύντομο ταξίδι. Θεωρητικά η Ουκρανική ομάδα (σ.σ. Κόλος Κοβαλίβκα) είναι πιο εύκολος αντίπαλος, αλλά θα χρησιμοποιήσω τη φράση-κλισέ: θα πάμε παιχνίδι-παιχνίδι με στόχο να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά».

www.amna.gr
Νεότερη Παλαιότερη