Συνάντηση των Βοιωτών αμπελουργών στη Θήβα


Κατόπιν σχετικής δέσμευσης που ανέλαβα απέναντι στους Βοιωτούς αμπελουργούς, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στη Θήβα ευρεία συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν παραγωγοί από πολλές αμπελουργικές περιοχές της Βοιωτίας: Δίστομο, Άσκρη, Θεσπιές, Μαυρομάτι, Ασωπία, Άρμα. 

Συζητήσαμετα σοβαρά προβλήματά τους, τα οποία είχαν ήδη αναδειχθεί στην Ερώτησηπου κατέθεσα στη Βουλή στις 10 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του ΤομεάρχηΑγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίακαι πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρου Αραχωβίτη.



Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στις δυνατότητες ενίσχυσης των παραγωγών που έχει το Υπουργείο, τόσο από τα Κοινοτικά προγράμματα, όσο και από το σημαντικό δημοσιονομικό απόθεμα των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ που κληροδότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», που εκπονήσαμε για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, έχουν προβλεφθεί συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών.

Δεσμευτήκαμε, τέλος, ότι θα καταθέσουμε άμεσα Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, ώστε να αναγκασθείο Υπουργός κ. Μ. Βορίδης, να απαντήσει στην αγωνία των παραγωγών και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.



Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας




via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2FsBmHj
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη