ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: «Με φλόμωσε στα ψέματα ο Τσίπρας στο Σούνιο...»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε το μυστικό ραντεβού στο εξοχικό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του τι υποσχέθηκε για το μέλλον του κόμματος...

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Μία συνεδρίαση που μεταφέρθηκε κατά ένα 24ωρο με την δικαιολογία, ότι δεν έχουν προλάβει οι μετέχοντες του οργάνου να επιστρέψουν στην Αθήνα.
Και το ενδιαφέρον όλων είναι το τι θα κάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας με την Επιτροπή Δεοντολογίας που σύστησε. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε το Σαββατοκύριακο πολλές επαφές με βουλευτές και στελέχη της κίνησης των «53» και όλοι στην Κουμουνδούρου ελπίζουν ότι ο Τσακαλώτος θα κάνει ένα βήμα πίσω.
Η αναζήτηση ενός εσωκομματικού μορατόριουμ προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης ρήξη παραμένει ζητούμενο, αλλά η μεν ηγεσία δεν θέλει να κάνει ούτε βήμα πίσω από το να μετατρέψει σε νέο ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και οι «53» δεν θέλουν να παραδώσουν την αριστερή ιδεολογία του κόμματος.
Τόσο οι «53», όσο και τα ιστορικά στελέχη έχουν «στραβώσει» με την Επιτροπή Δεοντολογίας. Ειδικά από τη στιγμή που οι Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος και Γεροβασίλη θεωρούνται πολύ νέοι στην αριστερή επετηρίδα.
Σε ό,τι αφορά τον τέταρτο της παρέας, τον Θανάση Θεχαρόπουλο οι αντιδράσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες, καθώς οι περισσότεροι στην Κουμουνδούρου έχουν «κλέψει» την ατάκα που πρώτη είχε γράψει η «Α» και τον αποκαλούν «Θανασάκης ο πολιτευόμενος». Η συγκεκριμένη ατάκα προήλθε από την ομώνυμη ταινία του 1954, όπου ο πρωταγωνιστής (Βύρων Πάλλης)το μόνο που κάνει είναι να είναι υποψήφιος, να τρώει την προίκα της γυναίκας του και να αποφεύγει να εργαστεί.
Επίσης οι παλιές καραβάνες θυμούνται ότι ο Θεοχαρόπουλος (που τον βόλεψε ως διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας) τι έλεγε ακόμη και κατά την διάρκεια του 2018.
Τότε που αποκαλούσε ως «νταή, βαρύμαγκα και αμοραλιστή». Και τώρα ο υβριστής θα κληθεί να επιβάλλει κυρώσεις σε παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για πολύ λιγότερα.
Το ραντεβού στο Σούνιο
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι αρπαγμένος από την όλη κατάσταση και όπως τονίζουν σύντροφοι του από τους «53» «μετά το ραντεβού του Σουνίου και όσα ακολούθησαν έχουν σπάσει το όποιο δέσιμο είχε ο Ευκλείδης με τον Τσίπρα».
Στα τέλη του Αυγούστου κι αφού ο Τσακαλώτος είχε δώσει την περιβόητη συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Εποχή», δέχθηκε μία πρόσκληση από τον Αλέξη Τσίπρα να συζητήσουν οι δύο τους στο Σούνιο, στο εξοχικό που διατηρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του ότι όλα θα γίνουν με τον τρόπο που αρμόζει σε ένα αριστερό κόμμα που πιστεύει στην συλλογικότητα των αποφάσεων.
Ο πρώην υπουργός των οικονομικών έφυγε από αυτή τη συνάντηση απόλυτα ικανοποιημένος, έγραψε κι ένα ενωτικό άρθρο στην «Αυγή», μέχρι που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τις αλλαγές στο κόμμα με τον Τσακαλώτο να θεωρεί πως «άλλα άκουσε έναν μήνα νωρίτερα κι άλλα έκανε ο πρόεδρος».
Ως απάντηση στον ανασχηματισμό του Τσίπρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, προέβη στην ανάρτηση που διαφοροποιούνταν από την σκληρή ρητορία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες».
Το Σαββατοκύριακο όπου ο κ. Τσακαλώτος μίλησε σε ανθρώπους που έχουν τι ίδιες ανησυχίες για την μετεξέλιξη του κόμματος αποκάλυψε το τι ειπώθηκε στη συζήτηση με τον Τσίπρα και κατέληξε στην ατάκα: «Με φλόμωσε στα ψέματα στο Σούνιο. Άλλα μου έλεγε κι άλλα έκανε».
Από Μ.Κ.
iapopsi.gr


via Press24.gr https://ift.tt/2S9Zf8Y
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη