Τσιόδρας από γηροκομείο που βρέθηκαν κρούσματα: Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, η Αθήνα δεν πάει καλά

Τσιόδρας από γηροκομείο που βρέθηκαν κρούσματα: Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, η Αθήνα δεν πάει καλά

Νέος συναγερμός για κρούσματα από κορονοϊό σε γηροκομείο στην Αττική. Εντοπίστηκαν ένα στα τρία θετικά και στο γηροκομείο. Οι δηλώσεις του Τσιόδρα.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος, Σωτήρης Τσιόδρας, έπειτα από την επίσκεψή του σε γηροκομείο της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, όπου βρέθηκαν 32 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό. Ο κ. Τσιόδρας εκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι « η Αθήνα δεν πάει καλά», ενώ προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι.

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Το γηροκομείο αποκλείστηκε άμεσα και λίγο πριν τις 8.00 μ.μ. στο γηροκομείο έφτασαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, άμεσα οι θετικοί στον κορονοϊό τέθηκαν σε απομόνωση.

Ο διοικητής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η δομή ελέγχθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο χωρίς όμως να εντοπιστεί τότε κάποιο κρούσμα. Παράλληλα απήυθυνε έκκληση στους εργαζόμενους και τους υπεύθυνους των γηροκομείων να τηρούν αυστηρά τους κανόνες για την προστασία των ηλικιωμένων. «Δεν θέλουμε να δούμε τις εικόνες που είδαμε στην Ευρώπη με τους θανάτους στα γηροκομεία» τόνισε και σημείωσε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν.

Σε ερώτηση για το εάν τηρούνταν τα μέτρα από τους υπευθύνους του γηροκομείου, ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι θα αναμένει την έκθεση των ειδικών πριν τοποθετηθεί.



via Ειδησεις https://ift.tt/3jjl7e2
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη