Καστοριά: Οπλοστάσιο στρατού σε χέρια ιδιώτη

Καστοριά: Οπλοστάσιο στρατού σε χέρια ιδιώτη

Μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού βρέθηκαν θαμμένες σε χώρο αποθήκευσης ιδιώτη, σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη Παρασκευή, των Τμημάτων Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, την οποία συνέδραμε και η 122η Ομάδα Ναρκαλιείας του Στρατού Ξηράς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: αντιαρματικό ρουκετοβόλο (RPG), 16 κεφαλές αντιαρματικού ρουκετοβόλου, 79 αμυντικές χειροβομβίδες και επιθετική χειροβομβίδα, τρία πολεμικά τυφέκια, τύπου KALASHNIKOV, δύο υποπολυβόλα, τύπου type- 50 μαζί με τέσσερις γεμιστήρες, 25.920 φυσίγγια, 80 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων, 16 συσκευασίες προωθητικής ύλης γεμίσματος αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG) και εννέα κυλινδρικά δακτυλίδια ελάσματος κεφαλής αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG).

Μετά την ανεύρεση του οπλοστασίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του ιδιοκτήτη του χώρου, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών, όπλων και αρχαιοκαπηλίας.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζεται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή συνεργών του ιδιοκτήτη του χώρου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2FzjJFc
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη