Λευκορωσία: Εξαφανίσεις στελεχών ανακοίνωσε η αντιπολίτευση- «Αρπαγή» της Μ. Κολέσνικοβα

Λευκορωσία: Εξαφανίσεις στελεχών ανακοίνωσε η αντιπολίτευση- «Αρπαγή» της Μ. Κολέσνικοβα

Η πιο δημοφιλής από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που παραμένουν στη Λευκορωσία, φέρεται να απήχθη λίγο πριν από τις 10 το πρωί όταν «άντρες που είχαν κρυμένα τα πρόσωπά τους άρπαξαν το κινητό της τηλέφωνο και την έσπρωξαν μέσα σε μικρό λεωφορείο», όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Tut.By. Η Μαρία Κολέσνικοβα, είναι δασκάλα μουσικής με ειδίκευση στο φλάουτο και είχε ενώσει τις δυνάμεις της με την αντίπαλο του Αλεξάντερ Λουκασένο στις προεδρικές εκλογές Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια, η οποία κατέφυγε στη Λιθουανία μαζί με την έμπιστή της Βερόνικα Τσεπάλο.

Η αστυνομία της Λευκορωσίας ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι δεν συνέλαβε την Μαρία Κολέσνικοβα, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, επέμεινε πάντως, ότι η απαγωγή της Μαρία Καλέσνικοβα συνιστά προσπάθεια των αρχών να εκτροχιάσουν το Συντονιστικό Συμβούλιο της αντιπολίτευσης και να εκφοβίσουν τα μέλη του. Ακόμη τρία στελέχη έχουν εξαφανιστεί και εικάζεται ότι έχουν απαχθεί.

Το πρακτορείο TASS μεταδίδει από το Μίνσκ ότι το τηλέφωνο της Κολέσνικοβα δεν έχει απενεργοποιηθεί, αλλά από το πρωί δεν απαντά στις κλήσεις.

Συνολικά 633 άνθρωποι συνελήφθησαν την Κυριακή στις διαδηλώσεις που έγιναν στην Λευκορωσία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Οι λευκορωσικές αρχές έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία καταστολής των μαζικών κινητοποιήσεων που γίνονται στη χώρα κατά του ισχυρού άνδρα της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Οι διαμαρτυρίες ξέσπασαν μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου, τις οποίες ο Λουκασένκο κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία και η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως το αποτέλεσμα αυτό ήταν προϊόν νοθείας.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2DG7qXc
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.