Πλάτων Ριβέλλης: «Αλήθεια και ψέμα στη φωτογραφία και στον κινηματογράφο».

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία με τον Πλάτωνα Ριβέλλη, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει, για 15η συνεχή χρονιά, κύκλο διαλέξεών του για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Ειδικά για φέτος, εξαιτίας των συνθηκών σε εξέλιξη λόγω του COVID-19 και με αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια συνεργατών και κοινού, οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Το θέμα του φετινού κύκλου είναι «Αλήθεια και Ψέμα».
Ο κύκλος διαλέξεων πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη του Οκτωβρίου (1, 8, 15, 22 και 29), 20:00–22:00, online μέσω της πλατφόρμας Ζoom.
Στη διάρκεια των διαλέξεων θα προβληθούν κινηματογραφικά αποσπάσματα και φωτογραφίες από το έργο διάσημων σκηνοθετών και φωτογράφων, καθώς και φωτογράφων-μελών του «Φωτογραφικού Κύκλου». Θα επιχειρηθεί η ανάλυση των εννοιών «Αλήθεια» και «Ψέμα» στην τέχνη και θα δοθούν σχετικά παραδείγματα από έργα φωτογράφων και σκηνοθετών, παραδείγματα που θα αποτελέσουν και την αφορμή για την προσέγγιση του συνολικού έργου τους.

Event Information
Κύκλος διαλέξεων: 1, 8, 15, 22 & 29 Οκτωβρίου, 20.00-22.00
— 25€ για το σύνολο των πέντε διαλέξεων
—  7€, για κάθε μεμονωμένη διάλεξη
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά στο site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με χρήση χρεωστικής, προπληρωμένης ή πιστωτικής κάρτας
Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), www.hau.gr/culture

The post Πλάτων Ριβέλλης: «Αλήθεια και ψέμα στη φωτογραφία και στον κινηματογράφο». appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/3mtAUc7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη