Εμβόλιο γρίπης: Διευκρινίσεις από Μαγιορκίνη – Κοντοζαμάνη

Εμβόλιο γρίπης: Διευκρινίσεις από Μαγιορκίνη – Κοντοζαμάνη

Οι οδηγίες για τον εμβολιασμό της γρίπης δεν έχουν αλλάξει, τόνισε στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Από τη μία είπε δεν απαιτείται αρνητικό τεστ για Covid για την εκτέλεσή του αλλά επίσης δεν φαίνεται να υπάρχει και κανένας επιστημονικός λόγος ώστε να χρειάζεται αυτό το τεστ, διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά τον αντιγριπικό εμβολιασμό των παιδιών ανέφερε ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής. «Τα παιδιά που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δεν αποτελούν προτεραιότητα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η πιθανότητα να πάθουν κάτι είναι εξαιρετικά μικρή » είπε.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε ότι δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας  εμβολίων καθώς εξασφαλίσθηκαν 1,1 εκατ. επιπλέον δόσεις σε σχέση με πέρυσι με αποτέλεσμα να έχουν εξασφαλισθεί συνολικά 4,2 εκατ. δόσεις  «νούμερο επαρκές για να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας».

Ανέφερε ότι τη Δευτέρα αρχίζει η συνταγογράφηση των εμβολίων τα οποία θα χορηγούνται μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή ενώ θύμισε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει ο εμβολιασμός να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Μαγιορκίνης: Προτελευταίο μέτρο το κλείσιμο σχολείων, το ίδιο επικίνδυνο και το 2ο κύμα

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/306yYge
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.