Κορονοϊός Ελλάδα: Και τα εισαγόμενα κρούσματα προβληματίζουν, ποιες οι τρεις πηγές μολύνσεων που παρακολουθούν οι ειδικοί

eurokinissi

Μαζί με την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, σήμερα 29/9, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι παρακολουθούνται στενά τρεις πηγές νέων μολύνσεων.

Συγκεκριμένα,ο ΕΟΔΥ ενημερώνει πως 355 (από τα 416 νέα κρούσματα) αφορούν σε εγχώριες μολύνσεις, με 55 εξ αυτών να συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10 είναι αποτέλεσμα τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Πέραν της Αττικής, που για μια ακόμη ημέρα καταγράφει 240 από τα 416 νέα κρούσματα, από τον ΕΟΔΥ σημειώνουν πως παρακολουθούν στενά τρεις πηγές νέων μολύνσεων:

Α) εισαγόμενα (πάνω από 60 σήμερα).

Β) Δομές φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών.

Γ) Περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης ανά την επικράτεια».

Μπορείτε να δείτε τον χάρτη των νέων κρουσμάτων σήμερα, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, αναλυτικά εδώ.

Μαγιορκίνης: Επίκεντρο της πανδημίας η Αττική

Όπως ανακοίνωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης 240 από τα 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα εντοπίστηκαν στην Αττική. Αντιμετωπίζουμε μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά και διασωληνωμένων, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίκεντρο της Covid-19 παραμένει η Αττική και ειδικά το κέντρο της Αθήνας, με 240 νέα κρούσματα από τα 416 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τόνισε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αναφορικά με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff, σε ερώτηση της Βασιλικής Αγγουρίδη από το Dikaiologitika News και το News4health.gr, απάντησε πως αρχικά το αποτέλεσμα των τεστ ήταν οριακά θετικά, δηλαδή επρόκειτο για ψευδώς θετικό αποτέλεσμα, όπως επισήμανε.

«Για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκύψει εστία διασποράς ελήφθησαν τα εν λόγω μέτρα», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε ότι όλα τα επαναληπτικά τεστ που διενεργήθηκαν στον Πειραιά στα 12 άτομα και τις 24 επαφές τους, ήταν όλα αρνητικά, καθώς και οι έλεγχοι που έγιναν σε επιφάνειες του πλοίου.

Αναφερόμενος στο κρουαζιερόπλοιο είπε ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα και από τον έλεγχο που έγινε και στο πλοίο και από τον ΕΟΔΥ βγήκαν και οι 12 αρνητικοί.

Για τα εμβόλια είπε ότι ο εμβόλιο της Pfizer μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικό ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο και μπορεί να έχει διαθεσιμότητα και μέσα στο 2020.via Ειδησεις https://ift.tt/3kXeA9l
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.