Η Ένωση Ξενοδόχων Λαμίας για την νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση στην πλατεία Ελευθερίας


Τις τελευταίες 15 περίπου ημέρες έχει τεθεί σε ισχύ και νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση η οποία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στην πλατεία Ελευθερίας για όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Ακολουθώντας αυτή της απαγόρευσης της κυκλικής πορείας στην πλατεία Πάρκου, έρχεται να προστεθεί ένας ακόμα γρίφος στην κυκλοφορία της πόλης ακόμα μεγαλύτερος από τον προηγούμενο.

Το μέτρο αυτό προσθέτει επιπλέον ταλαιπωρία στους Λαμιώτες αλλά ακόμα περισσότερο στους επισκέπτες της Λαμίας. Οι επισκέπτες,  εξαιτίας της άγνοιάς τους για εναλλακτική οδό προς το κέντρο της πόλης αλλά και τα ξενοδοχεία μας, μπερδεύονται και κατευθύνονται σε λάθος οδούς που έχουν σαν αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό και εν τέλη την δημιουργία έντασης. 

Δεν είναι λίγα εκείνα τα περιστατικά κατά τα οποία είτε έχουμε κληθεί να πάμε να πάρουμε πελάτες που τελικά κατέληξαν πεζοί έχοντας παρκάρει σε κάποιο σημείο μη μπορώντας να μας προσεγγίσουν είτε κάποιος περαστικός κλήθηκε να τους καθοδηγήσει σε εμάς. Η σήμανση είναι ελλιπέστατη αφού δεν εξηγείται η κατεύθυνση προς το κέντρο, παρά μόνο απαγορεύει την προσέγγιση αυτοκινήτου στην πλατεία. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες διαμαρτυριών ενάντια στο κυκλοφοριακό αυτό μέτρο από ανθρώπους που έρχονται να τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα της πόλης μας.

Θέτουμε υπόψιν σας ότι η ήδη μειωμένη τουριστική αλλά και εμπορική κίνηση στην Λαμία, σε μια πολύ δύσκολη για όλους μας περίοδο, θίγεται ακόμα περισσότερο λόγω της οδικής αυτής δυσλειτουργίας η οποία επιδεινώνει τα μέγιστα την εικόνα της πόλης, καθώς το κέντρο της Λαμίας, πλέον είναι απρόσιτο. Όλα τα παραπάνω φυσικά έχουν και αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις της πόλης! 

Καταλήγοντας θα θέλαμε να σας καλέσουμε για την αμεσότερη κατάργηση του εν λόγω μέτρου ώστε να αποφευχθούν δυσμενείς οικονομικά δεδομένα για τις επιχειρήσεις της Λαμίας.


ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ 14 - ΛΑΜΙΑ

Λαμία 03/09/2020Για την ένωση Ξενοδόχων Λαμίας

Η πρόεδρος
Σαμαρά Παναγιώτα

Τα μέλη :
1) Ξυδιάς Δημήτριος
2) Κούτρα Αικατερίνη
3) Τσαμαντάνης Κωνσταντίνος
4) Κυρίτσης Γεώργιος
5) Φουρλίας Αλέξανδρος
6) Μουτσουρούφης Παναγιώτης
7) Οικονόμου Όλγα
8) Τεμπέλης Κωνσταντίνος
9) Τσαμαντάνη Θωμαή


Από το Blogger.