Εξωσωματική γονιμοποίηση για πρώτη φορά σε ζευγάρι με λοίμωξη Covid-19

Εξωσωματική γονιμοποίηση για πρώτη φορά σε ζευγάρι με λοίμωξη Covid-19

Η Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης της Γ'  Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο ΠΓΝ Αττικόν πραγματοποίησε στις 5/9/2020 την πρώτη ωοληψία για εξωσωματική γονιμοποίηση σε ζευγάρι με λοίμωξη Covid-19.

Η γυναίκα είναι ασυμπτωματική φορέας και ο σύζυγος παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία. Το πρόβλημα προέκυψε καθώς η γυναίκα, παρά τις συστάσεις, προχώρησε στην τελική πυροδότηση της ωοθυλακιορρηξίας, μη γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του τεστ για Covid-19, στο οποίο είχε υποβληθεί.

Η ωοληψία πραγματοποιήθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο της Μονάδας κ. Ε. Μακράκη και τη Διευθύντρια της κλινικής Καθηγήτρια κ. Σ. Καλανταρίδου, σύμφωνα με το ειδικό πρωτόκολλο επεμβάσεων ασθενών με λοίμωξη Covid-19. O μοριακός έλεγχος του σπέρματος για έλεγχο της παρουσίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 είναι αρνητικός.

Τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου του ωοθυλακικού υγρού δεν έχουν βγει ακόμα. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, η εμβρυολόγος κ. Τ. Βράντζα θα προχωρήσει σε γονιμοποίηση των ωαρίων και κατάψυξη, σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες. Η εμβρυομεταφορά θα γίνει αργότερα, αφού πρώτα εξαλειφθεί η λοίμωξη από τον οργανισμό της γυναίκας.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3jSjF2g
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη