Βουτιά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Μεγάλες απώλειες και για Dow Jones

Βουτιά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Μεγάλες απώλειες και για Dow Jones

Μεγάλες απώλειες καταγράφονται σήμερα στη Wall Street με τον Dow Jones να υποχωρεί πριν από λίγο πάνω από 700 μονάδες.

Είχε προηγηθεί sell off στην Ευρώπη λόγω φόβων ότι ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού μπορεί να οδηγήσει σε αυστηρότερα μέτρα τις επόμενες μέρες ενώ πιέσεις δέχτηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι εν μέσω δημοσιευμάτων για νέο σκάνδαλο με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο DAX έκλεισε με πτώση 4,37%, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 3,38% και o CAC κατέγραψε απώλειες 3,74%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 3,2% με τις τράπεζες να υποχωρούν κατά 5,7%  και ο κλάδος των ταξιδίων να κάνει «βουτιά» 5,2%

«Αναμένονται πολύ περισσότεροι περιορισμοί τις επόμενες μέρες και βδομάδες, ειδικά στην Ευρώπη» σημειώνουν αναλυτές της Deutsche Bank σε σημερινό τους σημείωμα το οποίο επικαλείται το cnbc.com. «Το γεγονός ότι ο ιός εξαπλώνεται ήδη αρκετά γρήγορα αποτελεί μεγάλη ανησυχία» τονίζουν.

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται τόσο γρήγορα στην Ευρώπη που o ΠΟΥ προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχει μια «πολύ σοβαρή κατάσταση» που εκτυλίσσεται στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας την αναζωπύρωση των λοιμώξεων ως «κλήση αφύπνισης».

 

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2EpowZM
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.