E.Π.Σ. Σερρών: Οδηγίες στις ομάδες πριν την πρώτη σέντρα

E.Π.Σ. Σερρών: Οδηγίες στις ομάδες πριν την πρώτη σέντρα

Προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα με την πανδημία κι ενόψει της πρεμιέρας των πρωταθλημάτων της Α1 και της Α2 η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών απέστειλε οδηγίες προς όλες τις ομάδες.

Τα πιο σημαντικά από αυτά που πρέπει να προσέξουν οι παράγοντες των τοπικών ομάδων είναι:

«Κάθε σωματείο για την είσοδο του στην εκάστοτε αθλητική εγκατάσταση, είναι υποχρεωτικό να παραδίδει στον υπεύθυνο της εγκατάστασης ή στο υπεύθυνο γηπεδούχο σωματείο ονομαστική κατάσταση των ατόμων που αποτελούν την αποστολή της ομάδας. Οι καταστάσεις θα κρατούνται για τουλάχιστον 14 ημέρες. Θυμίζουμε πως βάση του ισχύον υγειονομικού πρωτοκόλλου ο ανώτατος αριθμός των ανθρώπων που επιτρέπονται εντός της αθλητικής εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων ποδοσφαιριστών, διαιτητών κλπ., είναι ογδόντα(80). Εννοείται ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος φιλάθλων και η λειτουργία των εξεδρών, καθώς οι αγώνες πρέπει να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

 Στην Α1΄ Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2020–2021 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ενός (1) τουλάχιστον ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των δεκαεννέα (19) ετών, γεννηθέντες την 01.01.2001 και εντεύθεν. Σε περίπτωση αντικατάστασης (αλλαγής) αυτού, για οποιαδήποτε αιτία, ο αντικαταστάτης θα πρέπει να είναι και αυτός κάτω των δεκαεννέα (19) ετών και σε περίπτωση που στους αναπληρωματικούς δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής κάτω των δεκαεννέα (19) ετών, τότε η ομάδα θα συνεχίσει τον αγώνα με τον ανάλογο μειωμένο αριθμό ποδοσφαιριστών. Σε περίπτωση κόκκινης κάρτας ποδοσφαιριστή κάτω των δεκαεννέα (19), η ομάδα θα αγωνίζεται χωρίς να έχει υποχρέωση να έχει στη σύνθεσή της απαραίτητα ποδοσφαιριστή κάτω των δεκαεννέα (19) ετών.  Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως (άρθρο 23 παρ. 1ε του Κ.Α.Π.).

Στην Α2΄ Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2020–2021 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα, ενός (1) τουλάχιστον ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των δεκαοχτώ (18) ετών, γεννηθέντες την 01.01.2002 και εντεύθεν. Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως (άρθρο 23 παρ. 1ε του Κ.Α.Π.). Η συγκεκριμένη υποχρέωση συμμετοχής δεν αφορά όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά μόνο την έναρξη του.

Για τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στους αγώνες είναι υποχρεωτική η Κάρτα Υγείας σε ισχύ. Η διάρκεια της είναι για ένα(1) έτος από τη θεώρηση της, η οποία γίνεται από από ιατρούς κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα ή από ιατρούς οποιασδήποτε ειδικότητας κατέχοντες πιστοποίηση Ε.Κ.Α.Ε.

 Βάση του νέου Κ.Α.Π 2020, τα σωματεία στους  αγώνες τους για τη σεζόν 2020-21 μπορούν να δηλώνουν 20άδα, αντί για 18άδα που ίσχυε μέχρι τώρα.

 Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να κάνουν πέντε(5) αλλαγές και επιπρόσθετα και έκτη(6η) αλλαγή σε περίπτωση που αγώνας οδηγηθεί σε παράταση.

Προκειμένου να περιορισθεί  η διακοπή στην εξέλιξη του αγώνα, κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα μέχρι 3 διακοπές για να προβεί στις 5 αλλαγές κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ ελεύθερα επιτρέπονται οι αλλαγές κατά την διάρκεια του ημιχρόνου. Σε περίπτωση που δύο ομάδες που προβούν ταυτόχρονα σε αλλαγή, χρεώνεται από μία διακοπή σε καθεμία. Οι αλλαγές και οι ευκαιρίες που δεν χρησιμοποιούνται στην κανονική διάρκεια μεταφέρονται στην παράταση.

 Τα Σωματεία της Α1΄ Κατηγορίας υποχρεωτικά προσλαμβάνουν προπονητές με ΔΙΠΛΩΜΑ UEFA Β΄ τουλάχιστον και με ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο τριετούς διάρκειας(2019-2021) σε ισχύ.  Στις άλλες κατηγορίες η πρόσληψη προπονητή είναι προαιρετική, δεν μπορούνε όμως να δίνουν οδηγίες από την τεχνική περιοχή οι δηλωμένοι ως εκπρόσωποι ομάδων κλπ, χωρίς να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης που χορηγείται από την Ε.Π.Σ, προσκομίζοντας οι ομάδες τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Προπονητής και ο τυχόν βοηθός προπονητή οι οποίοι δεν κατέχουν το Δελτίο Πιστοποίησης (που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ) απαγορεύεται να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο (τεχνική περιοχή) και να δίνουν οδηγίες. Προπονητές απαγορεύεται να είναι δηλωμένα πρόσωπα με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα και να βρίσκονται στην Τεχνική περιοχή.

Κατ΄ εξαίρεση για  τους αγώνες της 1ης-2ης αγωνιστικής  οι προπονητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την περσινή Ταυτότητα Πιστοποίησης ή την Ταυτότητα Τριετίας Προπονητή σε ισχύ.

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3c0BcCz
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη