H εξέλιξη του κορονοϊού στον κόσμο – Πάνω από 28,33 εκατομμύρια κρούσματα

H εξέλιξη του κορονοϊού στον κόσμο – Πάνω από 28,33 εκατομμύρια κρούσματα

Τον παγκόσμιο απολογισμό της πανδημίας παρουσίασε το πρακτορείο Reuters, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία πάνω από 28,33 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο και 910.299 ​άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Η αφετηρία της καταγραφής είναι τα πρώτα περιστατικά στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019. Κρούσματα Covid-19 έχουν αναφερθεί σε πάνω από 210 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο και οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 191.916 θανάτους και 6.414.694 περιστατικά, σύμφωνα με το Reuters.

Με 10 χιλιάδες κρούσματα σε ένα 24ωρο στη Γαλλία ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέο πακέτο μέτρων, αποκλείει όμως γενικό λοκ ντάουν. Όπως τόνισε θα διενεργούνται 1 εκατομμύριο τεστ την εβδομάδα. Στην Καταλονία χιλιάδες διαδήλωσαν στους δρόμους παρά τις προειδοποιήσεις και στις ΗΠΑ ο Άντονι Φάουτσι φοβάται πως η κανονικότητα θα καθυστερήσει.

Το Σάββατο 12/9 η Ουγγαρία ανακοίνωσε 916 νέα κρούσματα της Covid-19, μακράν ο υψηλότερος απολογισμός αφότου ξέσπασε η πανδημία, λίγες ημέρες αφότου ξανάνοιξαν τα σχολεία και οι αρχές δεν δείχνουν διατεθειμένες να επαναφέρουν τα αυστηρά μέτρα που είχαν βοηθήσει να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού την άνοιξη.

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ο αριθμός των νεκρών παραμένει χαμηλός. Το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν από επιπλοκές της Covid-19 δύο ηλικιωμένοι, που έπασχαν από χρόνια, υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τις 7.134. Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, που συμμετείχε σε μια συνεδρίαση της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων, είπε ότι τα σχολεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και η ζωή πρέπει να συνεχιστεί.

Η κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να θέσει ανώτατο όριο στην τιμή των τεστ που διενεργούνται από ιδιωτικές κλινικές, η οποία έχει φτάσει ακόμη και τα 100 ευρώ. Από την αρχή της πανδημίας στην Ουγγαρία έχουν καταγραφεί 11.825 κρούσματα και 633 θάνατοι.

Στην Ισπανία η πριγκίπισσα Λεονόρ, διάδοχος του ισπανικού θρόνου, τέθηκε σε καραντίνα καθώς συμμαθητής της βρέθηκε θετικός στην COVID-19, όπως ανακοίνωσε ο βασιλικός οίκος.
Οκτώ εκατομμύρια παιδιά στην Ισπανία επέστρεψαν στα σχολεία τους την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο κάποια σχολεία έκλεισαν ή έστειλαν ορισμένους μαθητές στα σπίτια τους ύστερα από τον εντοπισμό κρουσμάτων της COVID-19 στη μαθητική κοινότητα. Παράλληλα, οι αρχές στη Γαλικία καθυστέρησαν κατά μία εβδομάδα την έναρξη του σχολικού έτους για μαθητές ηλικίας 14-18 ετών.

Η Ρωσία ανακοίνωσε 5.488 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 1.057.362, που είναι ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών Covid-19 στον κόσμο. Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 119 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο λόγω του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 18.484.

Η Τσεχία ανακοίνωσε τη μεγαλύτερή της έως τώρα ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, καταγράφοντας 1.447 νέα περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα καταγράφει από τις μεγαλύτερες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών αυξήσεις στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων. Οι αρχές ανακοίνωσαν αυστηρότερους περιορισμούς για τη χρήση μάσκας αυτή την εβδομάδα με στόχο να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή μέτρων που θα μπορούσαν να πλήξουν τις επιχειρήσεις.

Η Βρετανία κατέγραψε 3.497 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, σε σχέση με τα 3.539 που είχε μια ημέρα νωρίτερα.
Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης εννέα νέους θανάτους από κορονοϊό.
Τα στοιχεία της Παρασκευής αντιπροσωπεύουν τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από τα μέσα Μαΐου. Η Βρετανία θέτει σε εφαρμογή από τη Δευτέρα νέα μέτρα απαγόρευσης στις κοινωνικές συγκεντρώσεις προκειμένου να αναχαιτίσει τη συνεχιζόμενη αύξηση των μολύνσεων.

Έρευνες για το εμβόλιο στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc και η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech SE πρότειναν στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να διευρύνουν σε έως 44.000 εθελοντές τη συμμετοχή στην τρίτη φάση των κλινικών τους δοκιμών του εμβολίου κατά της Covid-19.

Οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για την Covid-19 της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξανάρχισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA) έκρινε ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν.
Οι δοκιμές διακόπηκαν αυτήν την εβδομάδα μετά την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές. Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ωστόσο, αφού ολοκλήρωσαν την έρευνά τους για το θέμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν οι δοκιμές.

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού από σύνολο 2.320 εργαστηριακών διαγνώσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 1.523.

Στην Πολωνία εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο 12/9 στη Βαρσοβία, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της Πολωνίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Πολωνίας, στη χώρα έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 73.650 άνθρωποι και οι 2.182 από αυτούς πέθαναν.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2DXCcei
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη