H Βουλευτής κα Γιώτα Πούλου κατέθεσε ερώτηση & αίτηση εγγράφων για την ανεξέλεγκτη συσσώρευση ΑΠΕ στη Βοιωτία



Κατέθεσα σήμερα Ερώτηση, καθώς και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας απαντήσεις και στοιχεία σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα επιβάρυνσης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντοςπου προκαλούνται σε πολλές περιοχές της Βοιωτίας από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών πάρκων. Την Ερώτηση συνυπογράφουν16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς να ανταποκριθούν στις απολύτως δικαιολογημένεςανησυχίες των κατοίκων αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στις κορυφές της Παλιοβούνας και της Μεγάλης Λούτσας, αλλά και στην Κοιλάδα των Μουσών, καθώς και για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στον Προφήτη Ηλία.

Ενημερώνω τους αρμόδιους Υπουργούς για τον έντονο προβληματισμό που εκφράζουν οι αγρότες σχετικά με το καθεστώς αδιαφάνειας και αθέμιτων πρακτικών κατά την αδειοδότηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων σε παραγωγικές γαίες και η οποία απειλεί να αλλοιώσει τον αγροτικό παραγωγικό χάρτη.

Καλώ τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να λάβει σοβαρά υπόψιν την εύλογη δυσαρέσκεια των Δήμων αναφορικά με τις προβληματικές συνθήκες διαβούλευσης για την αδειοδότηση των ΑΠΕ, καθώς και τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που αυτές επιβάλουν, και οι οποίες καθιστούν την όλη διαδικασία γνωμοδότησης εντελώς προσχηματική.  

Ζητώ, τέλος, από τον Υπουργό την κατάθεση αναλυτικών στοιχείων αναφορικά με τις εγκαταστάσεις ΑΠΕ, τόσο για τις ήδη εγκεκριμένες αιτήσεις όσο και τις υπό εξέταση,  σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, και ειδικά στη Βοιωτία. Τα στοιχεία αυτά, που θα κοινοποιηθούνστη συνέχεια σε όλους τους τοπικούς φορείς, θα επιτρέψουν στην τοπική κοινωνία να σχηματίσει, για πρώτη φορά, μια σαφή εικόνα για το τοπίο των ΑΠΕ στη Βοιωτία.    




via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/3hjxjtx
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη