Joker: 17 εφαρμογές Android που εντοπίστηκε ο ιός

Joker: 17 εφαρμογές Android που εντοπίστηκε ο ιός

Η Google αφαίρεσε 17 Android εφαρμογές από το Play Store. Οι εφαρμογές είχαν μολυνθεί με το Joker malware και εντοπίστηκαν από ερευνητές ασφαλείας της Zscaler. Όλες είχαν ανέβει αυτόν το μήνα στο Play Store και είχαν χιλιάδες λήψεις πριν κατέβουν.

Το Joker malware έχει σχεδιαστεί για να κλέβει τα μηνύματα SMS, τις επαφές και τις πληροφορίες συσκευής των χρηστών. Επιπλέον, μπορεί να κάνει εγγραφή χωρίς την συγκατάθεση του χρήστη σε συνδρομητικές υπηρεσίες WAP.

Οι 17 κακόβουλες εφαρμογές που αφαιρέθηκαν από το Play Store είχαν κατέβει περισσότερες από 120.000 φορές πριν εντοπιστούν.

Οι επικίνδυνες εφαρμογές

All Good PDF Scanner
Mint Leaf Message-Your Private Message
Unique Keyboard – Fancy Fonts & Free Emoticons
Tangram App Lock
Direct Messenger
Private SMS
One Sentence Translator – Multifunctional Translator
Style Photo Collage
Meticulous Scanner
Desire Translate
Talent Photo Editor – Blur focus
Care Message
Part Message
Paper Doc Scanner
Blue Scanner
Hummingbird PDF Converter – Photo to PDF
All Good PDF Scanner

Τι να κάνετε

Μόλις ενημερώθηκε η Google για τις κακόβουλες εφαρμογές, ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Αφαίρεσε δηλαδή τις εφαρμογές από το Play Store και χρησιμοποίησε την υπηρεσία Play Protect για να απενεργοποιήσει τις εφαρμογές σε μολυσμένες συσκευές. Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει και να αφαιρέσουν τις εφαρμογές από τις συσκευές τους.



via Ειδησεις https://ift.tt/30fc9Hv
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη