The Martyr: Διαδικτυακή έκθεση

Μάρτυρας ενός κοινωνικού φαινομένου ή ένας απόκοσμος χαρακτήρας που γέννησε η σύγχρονη πόλη; O φωτογράφος και σκηνοθέτης John Mitropoulos με την διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας «The Martyr», εγκαινιάζει  μια σειρά έργων εμπνευσμένων από το κοινωνικό περιβάλλον της εποχής μας. Η  έκθεση  διαρκεί από την 1η Οκτωβρίου.  Το project με τίτλο «The Martyr», μέσα από την απροσωπία, αλλά και τη διαφάνεια του λευκού, αποδομεί το συναίσθημα της κοινωνικής απομόνωσης.  Το λευκό πέπλο της ανωνυμίας αποσυνθέτει  το ερωτικό παρασκήνιο ,μέσα από το απρόσωπο στοιχείο, ως το απόλυτο συναισθηματικό κενό της σύγχρονης κοινωνίας. Μια διαχρονική σχέση σιωπής οπτικοποιείται, ανατρέποντας την εικόνα που είχαμε για την τυπική συνύπαρξη του ανθρώπου με τον χρόνο. Το άχρονο και το απόκοσμο συναντιούνται με την κοσμικότητα. Ο «Martyr»  συνδιαλέγεται με την πόλη αποδεσμευμένος από κάθε δυνατότητα έκφρασης.
Μέσα από ένα προφίλ στη διαδικτυακή πλατφόρμα OnlyFans, ο καλλιτέχνης ανατρέπει όσα γνωρίζουμε για τα μέσα που μπορεί να διεξαχθεί μια έκθεση. Αξιοποιεί ένα μέσο της σύγχρονης «βιομηχανίας» περιεχομένου, δημοσιεύοντας έργα τέχνης που σχετίζονται  με την ερωτική επιθυμία σε συνδυασμό με σύγχρονο κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ συχνά ενσωματώνονται γυμνές φιγούρες που χαρακτηρίζονται από την  ανωνυμία και το εφήμερο.
Ο καλλιτέχνης αξιοποιεί μια ποικιλία από έννοιες  για να δημιουργήσει διαφορετικά εννοιολογικά έργα τέχνης που απεικονίζουν όλες τις πτυχές του ερωτισμού.  Κάθε μήνα  δημοσιεύει και μια νέα  εικαστική πρόταση.  Τα έργα οπτικοποιούν τις προκαταλήψεις και τις υποθέσεις της κοινωνίας σχετικά με τη σεξουαλικότητα, αλλά αυτή τη φορά,  μέσω μιας ανατρεπτικής οπτικής προσέγγισης.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:  Πάνος Πιτσιλίδης
Link της έκθεσης: https://onlyfans.com/analogue_
Ιστοσελίδα του καλλιτέχνη: https://john-mitropoulos.com/home/

 

The post The Martyr: Διαδικτυακή έκθεση appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/36ftlAs
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη