Νέα συμφωνία Tik Tok – Oracle, εκτός εξαγοράς η Microsoft

Νέα συμφωνία Tik Tok – Oracle, εκτός εξαγοράς η Microsoft

Μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι δεν θα αγοράσει την Tik Tok, η δεύτερη συνάπτει συνεργασία με την Oracle, με σκοπό να ικανοποιήσει τις ανησυχίες περί εθνικής ασφάλειας και να συνεχίσει να την λειτουργία της στις ΗΠΑ.

Από τα μέσα του καλοκαιριού η κυβέρνηση Τραμπ φαίνεται πως κηρύσσει έναν «πόλεμο» σε αρκετές κινέζικες εφαρμογές, με αποκορύφωμα την Tik Tok. Ο πρόεδρος Τραμπ κατηγορεί την δημοφιλή εφαρμογή ότι χρησιμοποιεί προσωπικά στοιχεία των Αμερικανών χρηστών και τα παραδίδει στην Κίνα. Από την πλευρά της η Tik Tok δηλώνει πως οι εγκαταστάσεις τις βρίσκονται εκτός της Κίνας και άρα δεν υπόκεινται στη νομοθεσία της.

Η αμερικάνικη Microsoft ήταν η πρώτη εταιρεία που έδειξε το ενδιαφέρον της να αγοράσει την Tik Tok, ενώ και ο Τραμπ συμφώνησε σε αυτή την πώληση, η οποία θα αναιρούσε την απαγόρευση. Ωστόσο από την πλευρά της Microsoft η διαδικασία ακυρώθηκε, οπότε η Tik Tok προχώρησε σε συμφωνία με την Oracle. Η ακριβής συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών παραμένει άγνωστη, αν και μάλλον δεν πρόκειται για πώληση παρά για κάποιας μορφής συγχώνευση.

Η Tik Tok είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα μόλις τους 3 πρώτους μήνες του 2020, έγινε λήψη της εφαρμογής από 315 εκατομμύρια νέους χρήστες, περισσότερες δηλαδή από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή σε αντίστοιχο διάστημα, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Sensor Tower.

Στις 20 Σεπτεμβρίου πρόκειται να τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση της Tik Tok στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εκτελεστική εντολή που υπεγράφει από τον Τραμπ στις 6 Αυγούστου, το Υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να διευκρινίσει ποιοι τύποι επιχειρηματικών συναλλαγών της Tik Tok θα απαγορευθούν. Ασαφές παραμένει το αν ακόμα και μετά την αγορά η Tik Tok θα συνεχίσει να προσφέρει τα βίντεο μικρής μορφής και επεξεργασίας στους χρήστες της. Σε άλλη εκτελεστική εντολή, ο Τραμπ έδωσε χρονικό περιθώριο στην κινέζικη εφαρμογή έως τις 12 Νοεμβρίου να βρει αγοραστή.

Η Tik Tok με την σειρά της μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ για τις εντολές χαρακτηρίζοντάς τες «πολύ πολιτικοποιημένες». Επιπλέον μεμονωμένα ένας υπάλληλος της Tik Tok αμφισβήτησε την επικείμενη απαγόρευση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο και ζήτησε δικαστική απόφαση, που θα αναστείλει την εκτελεστική απόφαση της 6ης Αυγούστου.

Τα Κινέζικα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ByteDance – η θυγατρική της Tik Tok – δεν έχει σκοπό να πουλήσει τις επιχειρήσεις της TikTok ούτε στη Microsoft ούτε στην Oracle.

ΠΗΓΗ: CNNi

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3kcbeiv
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.