To μήνυμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ κ.κ. ΣΥΜΕΩΝ
επί τη ενάρξει του νέου Σχολικού Έτους 2020-2021

Αγαπητά μου παιδιά

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα, από την οποία ξεκινάει το νέο σχολικό έτος. Η προηγούμενη σχολική χρονιά τελείωσε κάπως απότομα και περίεργα. Τώρα, όμως, είναι μια νέα αρχή. Κάθε αρχή κάθε νέας χρονιάς είναι διαφορετική. Φέτος, όπως γνωρίζουμε, ίσως είναι η πιο διαφο¬ρε¬τική από κάθε άλλη σχολική χρονιά. Η υγειονομική κρίση, η οποία μαστί¬ζει ολόκληρη την Οικουμένη με την πανδημία του κορωνοϊού, τα μέτρα τα οποία υπάρχουν, οι συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί, κάνουν αυτήν την χρονιά διαφορετική, αλλά συγχρόνως και μοναδική.

Για όσους πραγματικά θέλουν και αγαπούν την γνώση, την παιδεία, την καλλιέργεια δεν μπορεί καμμία ιδιαιτερότητα κάποιας έκτακτης συνθήκης να αποτελέσει εμπόδιο. Και είμαι πολύ βέβαιος, ότι εσείς θα τα καταφέ¬ρε¬τε, παρά τις όποιες δυσκολίες, να είναι για σας η φετινή χρονιά μια επιτυχημένη και αποδοτική χρονιά, όπως ακριβώς την θέλετε, την χρειάζεστε και την ονειρεύεστε.
Ο άνθρωπος, που προοδεύει και προχωράει μπροστά, δεν τον στα¬μᬬτά¬ει τίποτα. Μάλιστα το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα του Αγιασμού έτσι τελειώνει, ότι ακόμα και ο ίδιος ο Χριστός, προέκοπτε «σοφία και ηλικία και χάριτι παρά Θεώ και ανθρώποις».

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, αυτόν ακριβώς τον δρόμο να ακολουθήσετε κι εσείς. Χωρίς να κοιτάτε καθόλου πίσω και χωρίς να σας πτοεί καμμία δυσκολία, να προκόβετε και στη σοφία και στην ηλικία και στη χάρη, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και με τις απαιτήσεις της ανθρώπινης συνύπαρξης.

Νεότερη Παλαιότερη