Ποιο είναι το πλοίο USS Hershel «Woody» Williams που σταθμεύει στη βάση της Σούδας

Ποιο είναι το πλοίο  USS Hershel «Woody» Williams που σταθμεύει στη βάση της Σούδας

Στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, κατέπλευσε το πλοίο USS Hershel «Woody» Williams, λίγες ημέρες μετά την προαναγγελία της άφιξής του από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σούδα, Τζέφρεϊ Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ ανέφερε στο Τwitter πως το συγκεκριμένο πλοίο είναι «η τελευταία προσθήκη στην αμερικανική παρουσία στη στρατηγική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Το USS Hershel Woody Williams είναι το δεύτερο σκάφος μιας νέας κλάσης πλωτών βάσεων. Το πλήρωμά του αποτελείται από στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό. Έχει μήκος 230 μέτρων και διαθέτει ένα κατάστρωμα πτήσης 4.830 τετραγωνικών μέτρων.

Το τεράστιο πλοίο του 6ου αμερικανικού στόλου πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι μετά την καθέλκυσή του τον περασμένο Μάρτιο, ενώ προηγουμένως είχε επισκεφθεί τη Νάπολη.

Το πλοίο ξεκίνησε τον απόπλου του από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 27 Ιουλίου.

Το ελικοπτεροφόρο «θηρίο» των ΗΠΑ USS Hershel «Woody» Williams, είναι ένα πλοίο ειδικών επιχειρήσεων, που μεταφέρει ελικόπτερα και πεζοναύτες.

Φέρει το όνομα του ανθυπασπιστή των πεζοναυτών Hershel Woody Williams, τελευταίου επιζώντος παρασημοφορημένου με το παράσημο της Τιμής του αμερικανικού Κονγκρέσου για τον ηρωϊσμό του στη μάχη της Ίβο Τζίμα.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/30hmKBA
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.