Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Φθιώτιδα - Κομμένη η συγκοινωνία (φωτογραφίες - video)


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Φθιώτιδα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία αλλά και η Πολιτική Προστασία στη Φθιώτιδα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός», αφού η έντονη βροχόπτωση, που κρατά περισσότερο από δύο ώρες, έχει δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων σε πολλά χωριά, 10 και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας.

Τα ακόμα και ξεχασμένα ρέματα έχουν κουβαλήσει φερτά υλικά και νερά μέσα σε κατοικημένες περιοχές σε αρκετά χωριά, ενώ χωματουργικά μηχανήματα των δήμων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προσπαθούν να εκτρέψουν τα νερά έξω από κατοικημένες περιοχές. Σε πολλά χωριά έχουν δημιουργηθεί ποτάμια τα οποία διασχίζουν κάθετα τους δρόμους, με συνέπεια να διακόπτεται η συγκοινωνία κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο σε αρκετά σημεία.

Δείτε video από την Γραμμένη Φθιώτιδας:





Το μεσημέρι της Παρασκευής διεκόπη η συγκοινωνία από Λαμία προς Καρπενήσι, 15 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία, λίγο πριν από το χωριό Ζηλευτό, ενώ δυσκολία υπάρχει και πριν από το χωριό Λιανοκλάδι, αφού διάφορα ρέματα φούσκωσαν μέσα στο χωριό, βγήκαν στο δρόμο, τον οποίο διασχίζουν κάθετα με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Μάλιστα, ένας χείμαρρος στο Ζηλευτό έχει παρασύρει και αυτοκίνητα που ήταν εντός του χωριού.

Οι πυροσβέστες δεν προλαβαίνουν τις αντλήσεις τα Λουτρά Υπάτης και το Λιανοκλάδι καθώς οι κλήσεις είναι διαρκείς. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ αντίθετα στη Λαμία βρέχει σποραδικά και χωρίς μεγάλη ένταση.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω έντονης βροχόπτωσης και ύπαρξης μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα, έχει διακοπεί στα κάτωθι σημεία:

• στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 15η έως την 24η χ/θ και

• στην Επαρχιακή Οδό Λουτρών Υπάτης – Μεξιατών Φθιώτιδας, από την 1η έως την 3η χ/θ.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αστυνομικών.








με πληροφορίες από www.ethnos.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr
Νεότερη Παλαιότερη