Η απόφαση για το ποια καταστήματα θα είναι κλειστά την Κυριακή 1/11 και ποια μπορούν να είναι ανοικτά

φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Κλειστά θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα στην χώρα την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, πρώτη ημέρα των φθινοπωρινών εκδιάμεσων εκπτώσεων. Από την απόφαση που εκδόθηκε σήμερα σε ΦΕΚ εξαιρούνται τα καταστήματα που είναι κάθε Κυριακή ανοικτά όπως εμπορικά σε τουριστικές περιοχές. Τα σούπερ μάρκετ θα είναι όλα κλειστά

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται σε όλη την Επικράτεια η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των υπεραγορών (σούπερ μάρκετ). Στην απόφαση όμως καθορίζεται ότι κλειστά θα είναι τα καταστήματα που εμπίπτουν στην περ. ε' της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α' 173).

Δηλαδή τα καταστήματα που επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, που καθορίζονται με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη.

Αυτό σημαίνει ότι όσα καταστήματα είναι σε τουριστικές περιοχές και λειτουργούν όλες τις Κυριακές το χρόνο μπορούν να είναι ανοικτά και την Κυριακή 1/11/2020.

Στην απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή, αναφέρθηκε σήμερα το πρωί και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν μπορεί στην επιδημιολογική κατάσταση που βρισκόμαστε, να υπάρξει συγχρωτισμός από χιλιάδες κόσμο σε εμπορικά καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή. Όπως είθισται τις Κυριακές αυτές που τα καταστήματα είναι ανοικτά παρατηρείται πλήθος κόσμου να συρρέουν σε εμπορικά κέντρα και εμπορικά καταστήματα λόγω της Κυριακάτικης αργίας.

 



via Ειδησεις https://ift.tt/34HdCJ4

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη