Κινητοποιήσεις 13 και 15 Οκτώβρη σε Ικαρία και Φούρνους

Κινητοποιήσεις 13 και 15 Οκτώβρη σε Ικαρία και Φούρνους

Οι σύλλογοι, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Εργαζομένων στους δήμους Ικαρίας και Φούρνων, η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών καλούν τους κατοίκους του νησιού στην κινητοποίηση της Τρίτης 13 Οκτώβρη, στην πλατεία Ευδήλου στις 7.30μ.μ. με θέματα την υγεία, την παιδεία, τα εργασιακά.
Την Πέμπτη 15 Οκτώβρη, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καλεί όλο τον λαό να συμμετάσχει στα πλαίσια της Πανδημοσιουπαλληλικής πανελλαδικής απεργίας, στην συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Αγ. Κηρύκου στις 11 π.μ. Η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ τονίζοντας "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ειδικά στις παρούσες συνθήκες για τα αιτήματα υγειονομικού χαρακτήρα, όπως η πραγματική στήριξη και ενίσχυση του ΕΣΥ, οι 15 μαθητές ανά τμήμα, οι αναγκαίες προσλήψεις κλπ, αποτελεί καίριας σημασίας ζήτημα, η άμεση, πλήρης δικαίωση και ικανοποίηση τους. Αγώνας για την υπεράσπιση της Υγείας και της Παιδείας! Όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές στην συγκέντρωση και την απεργία!
Ακολουθούν τα αιτήματα του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ όπως ανακοινώθηκαν:
"Απαιτούμε, εδώ και τώρα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, με άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας – πρόνοιας. Εδώ και τώρα 3.500 ΜΕΘ, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους εργασίας.
Απαιτούμε, εδώ και τώρα, καθαρά σχολεία με 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικές προσλήψεις καθαριστριών και εκπαιδευτικών. Είμαστε στον Οκτώβρη, εν μέσω πανδημίας και λείπουν από τα σχολεία περισσότεροι εκπαιδευτικοί από την προηγούμενη χρονιά.
Απεργώ γιατί είναι παλλαϊκή απαίτηση σε περίοδο πανδημίας να στελεχωθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, να καλυφθούν όλα τα κενά, δηλαδή, εδώ και τώρα 40.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και τουλάχιστον 25.000 υγειονομικών. Στο νέο σχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2021, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, οι κοινωνικές δαπάνες, είναι δραματικά μειωμένες. Και μόνο αυτό τα λέει όλα.
Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου -14ου μισθού".

The post Κινητοποιήσεις 13 και 15 Οκτώβρη σε Ικαρία και Φούρνους appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2FqhowI
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη