Καιρός: Πολιορκία με 2.500 κεραυνούς (χάρτης)

Eurokinisis / φωτ. αρχείου

Καιρός: Το ψυχρό μέτωπο συνοδεύτηκε από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, να καταγράφει περίπου 2500 κεραυνούς.

Το ψυχρό μέτωπο το οποίο διέσχισε τη χώρα μας από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 13/10, προκάλεσε ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στα δυτικά και βορειοανατολικά, όπως αποτυπώνεται στον παρακάτω χάρτη.

Χαρακτηριστικά, στο μετεωρολογικό σταθμό στο Δοξάτο Δράμας, κατεγράφησαν 71 mm. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα έξι μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 της Τετάρτης 13/10, εμφανίζονται στον ένθετο πίνακα του χάρτη, ο οποίος ακολουθεί.

χαρτης βροχη

Το ψυχρό μέτωπο συνοδεύτηκε και από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, να καταγράφει περίπου 2500 κεραυνούς (κόκκινοι κύκλοι στο χάρτη), η πλειοψηφία των οποίων σημειώθηκε πάνω από την ξηρά.



via Ειδησεις https://ift.tt/3nPmHXG

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη