Στο τραπέζι η επιστροφή της υποχρεωτικής έκπτωσης ενοικίου κατά 40%

φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης φαίνεται πως μπαίνει και πάλι το μέτρο της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίων με έκπτωση ποσοστού 40% και στις περιοχές που θα μπαίνουν σε πορτοκαλί συναγερμό και στο βαθμό επικινδυνότητας 3

Το μέτρο αυτό της υποχρεωτικής έκπτωσης ύψους 40% στο μίσθωμα επιχειρήσεων και πληττόμενων εργαζομένων σε αναστολή εργασίας είχε ισχύει μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Από τον Οκτώβριο ξεκίνησε η προαιρετική μείωση ύψους 30% που φαίνεται ότι δεν βρίσκει απήχηση στους εκμισθωτές με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αλυσίδα φούρνων «Βενέτη» που είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο σε 5 καταστήματα στην Αττική λόγω της απροθυμίας των ιδιοκτητών ακινήτων να προχωρήσουν σε μειώσεις ενοικίων.

Το υπουργείο Οικονομικών μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει αρχίσει ήδη να επεξεργάζεται την επιστροφή του μέτρου τουλάχιστον για τις περιοχές που βρίσκονται στον πορτοκαλί συναγερμό.

Το μέτρο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει την μείωση των ενοικίων υποχρεωτικά και θα επιβάλλεται παράλληλα με τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων την επιστρεπτέα προκαταβολή, το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασια και τις άλλες παρεμβάσεις που ήδη εφαρμόζονται στις περιοχές που μπαίνουν σε στο επίπεδο 4.

Ήδη η μείωση ενοικίου γίνεται υποχρεωτική στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω της πανδημίας. Αυτή την στιγμή το μέτρο της έκπτωσης του 40% ισχύει για τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε περιοχή που είναι στο επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου 4, ουσιαστικά σε κατάστασης lockdown, ενώ θα πρέπει να βρίσκονται στο καθεστώς αυτό  για τουλάχιστον 14 ημέρες ενώ το ίδιο ισχύει για τους αυτοπασχολούμενους και των επιστημονικών κλάδων για τα  επαγγελματικά τους ακίνητα. Το ίδιο ισχύει και για τη κύρια και φοιτητική κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή. Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις παραπάνω επιχειρήσεις και εργαζόμενους, συμψηφίζεται το 1/3 της ζημιάς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.



via Ειδησεις https://ift.tt/3jBpssj

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη