Σεισμός 6,7 ρίχτερ: Τουλάχιστον 24 νεκροί και πάνω απο 800 τραυματίες στην Σμύρνη

φωτογραφίες: Πρακτορείο Anatolu

Τουλάχιστον 24 νεκροί και πάνω απο 800 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον φονικό σεισμό των 6,7 στην Σάμο. Αγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 βαθμών

Δεκαεπτά κτίρια στην Σμύρνη κατέρρευσαν από τον φονικό σεισμό και τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη να απεγκλωβίσουν όσους έχουν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα.

Σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών της Τουρκίας (AFAD), 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους –ο ένας εξ αυτών από πνιγμό- και 800 έχουν τραυματιστεί.

Πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 40 άτομα να έχουν εγκλωβιστεί σε ένα, μόνο, κτήριο, ενώ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης, έχουν απεγκλωβιστεί τουλάχιστον 70 άτομα.

{https://twitter.com/anadoluagency/status/1322317891430211584}

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μετά από 9,5 ώρες μάχης κάτω από τα συντρίμμια, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να βγάλουν ζωντανά δύο ανήλικα παιδιά. Ενα αγόρι 15 ετών και ένα ακόμη ανήλικο κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΣΕΙΣΜΟΣ

Η επιχείρηση συνεχίζεται σε περίπου 17 κτήρια που είτε κατέρρευσαν είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Μετά τα μεσάνυχτα είχαν ολοκληρωθεί οι ερευνές σε 8 κτήρια και συνεχίζονταν στα υπόλοιπα 9.

ΣΕΙΣΜΟΣvia Ειδησεις https://ift.tt/3eozXyx
Από το Blogger.