Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στους 7 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Για την ηγετική ομάδα που κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση προβλέπεται κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, ενώ για τα μέλη από 5 έως 10 .

Στην περίπτωση που στους κατηγορούμενους αναγνωριστούν ελαφρυντικά οι ποινές μειώνονται για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στα 1 έως 5 χρόνια.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χωρίς ελαφρυντικό, είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη.

  • Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στους 7 της Χρυσής Αυγής που αποτελούσαν το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής
  • Κανένα ελαφρυντικό για τους περισσότερους βουλευτές που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωσης
  • Κανένα ελαφρυντικό για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.
  • Ελαφρυντικά αναγνωριστήκαν σε όσους είχαν μικρή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής
  • Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν στους πρώην βουλευτές της ΧΑ Μπούκουρα, Αλεξόπουλο Αρβανίτη και Μίχο.

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός καταγγέλλοντας προκατάληψη του δικαστηρίου.

Όπως είπε το αίτημα του θα υποστηρίξει ο δικηγόρος Κώστας Πλεύρης.



via Ειδησεις https://ift.tt/3jSjLHo

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη