Ο Παναγιώτης Στασινός για την παγκόσμια ημέρα της φτώχειας

Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου υγείας του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτη Στασινού για την παγκόσμια ημέρα της φτώχειας.

Η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας (Μαχάτμα Γκάντι)

Αναγκαία η εφαρμογή Κοινωνικής Πολιτικής και η ενδυνάμωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών

Η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας μνημονεύεται κάθε χρόνο στις 17 Οκτωβρίου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ιδιαίτερα μέσα στην υγειονομική κρίση που βιώνουμε με τον Covid-19, την επακόλουθη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας,της μειώσης των θέσεων εργασίας και των ανεπαρκέστατων δημοσίων συστημάτων Υγείας αναμένεται έκρηξη της φτώχειας με ιδιαίτερες αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Με την υιοθέτηση των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη το 2015 και την έγκριση της Ατζέντας 2030 ο κόσμος έχει μια μοναδική ευκαιρία να δώσει τέλος στη φτώχεια και να δημιουργήσει ένα πιο δίκαιο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Η UNICEF θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικούς τους τρείς πρώτους στόχους που υιοθετήθηκαν για την εξάλειψη της φτώχειας:

  • Εξάλειψη, μέχρι το 2030, της φτώχειας για κάθε άνθρωπο, παντού.
  • Μείωση τουλάχιστον στο μισό, μέχρι το 2030, του πληθυσμού των ανδρών, γυναικών και παιδιών κάθε ηλικίας που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
  • Εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο κατάλληλων μέτρων και δημιουργία συστημάτων κοινωνικής προστασίας για όλους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται στα κατώτατα όρια, καθώς και επίτευξη ουσιαστικής κάλυψης των φτωχών και των ευάλωτων, μέχρι το 2030.

Μονόδρομο αποτελεί πλέον και στην Ελλάδα μια ολοκληρωμενη Κοινωνική Στρατηγική, με ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας όπως καί αύξηση των κονδυλίων που θα κατευθυνθούν στη Τοπική Αυτοδιοίκηση για στήριξη με κοινωνικά προγράμματα των αναξιοπαθούντων και των πληγέντων.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη