Κορονοϊός: Όλη η αλήθεια για τον αριθμό των τεστ στην Ελλάδα - Γίνεται επαρκής έλεγχος τελικά ή όχι

EUROKINISSI

Σύμφωνα με ένα κατατοπιστικό γράφημα του outworldindata, o αριθμό των διαγνωστικών τεστ κορονοϊού που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα είναι επαρκέστατος. 

Πολλή συζήτηση γίνεται σε όλες τις χώρες που πλήττονται από την πανδημία για το το εάν διενεργούνται αρκετά διαγνωστικά τεστ για τον κορoνοϊό. Για να δοθεί η απάντηση, κρίσιμο στοιχείο δεν είναι η αναλογία τεστ και κατοίκων μιας χώρας. Μια χώρα με ελάχιστα κρούσματα δεν έχει λόγο να ανησυχεί επειδή έχει συγκριτικά με άλλες χώρες μικρό αριθμό τεστ σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Εκείνο που έχει σημασία είναι η αναλογία διαγνωστικών τεστ και αριθμού κρουσμάτων. Αυτό τόνιζε και σε πρόσφατο κύριο άρθρο της η έγκριτη New England Journal of Medicine. Στο άρθρο αυτό που προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της η επιστημονική εφημερίδα ζητούσε να καταψηφισθεί Πρόεδρος σε επικείμενες εκλογές, αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι οι ΗΠΑ είναι πίσω από χώρες όπως το Καζακστάν, η Ζιμπάμπουε και η Αιθιοπία σε αυτόν τον κρίσιμο, όπως τον χαρακτήριζε, δείκτη.

Αναζητήσαμε τα σχετικά στοιχεία στον ιστότοπο ourworldindata και συγκεκριμένα στον παρακάτω σύνδεσμο:

H κατάταξη της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό πίνακα των διενεργούντων τεστ ανά κρούσμαvia Ειδησεις https://ift.tt/2HcjxwR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.