Γιάννης Σαρακιώτης: «Ο αγώνας για την προάσπιση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας δε χωρά εφησυχασμούς»

Στις 18 Οκτωβρίου, η Λαμία τιμά τον Πολιούχο και προστάτη της Ευαγγελιστή Λουκά και ταυτόχρονα γιορτάζει την απελευθέρωσή της από τα κατοχικά, Γερμανικά στρατεύματα, τιμώντας τη μνήμη και τους αγώνες των συμπατριωτών μας οι οποίοι υπερασπίστηκαν τα ύψιστα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Με μπροστάρηδες τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ και προεξάρχουσα μορφή τον Άρη Βελουχιώτη, «η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι, λευτερώθηκε».

Το μηνύματα της σημερινής ημέρας, είναι πάντοτε επίκαιρα και υπενθυμίζουν το χρέος του κάθε δημοκρατικού πολίτη και του κυρίαρχου Λαού. Σε εποχές που παρουσιάζουν τις δικές τους κάθε φορά ιστορικές προκλήσεις. Προκλήσεις που αποτελούν διαβρωτικό παράγοντα της ποιότητας της Δημοκρατίας μας, όπως τα προηγούμενα χρόνια με την εμφάνιση του προσφάτως καταδικασθέντος νέο-Ναζιστικού μορφώματος.

Τη Χρυσή Αυγή και τα μέλη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, τους οποίους η Ελληνική Δημοκρατία και η αδέκαστη Ελληνική Δικαιοσύνη οδήγησε εκεί όπου τους άξιζε, δικαιώνοντας την ιστορική παρακαταθήκη των αγώνων του παρελθόντος. Δικαιώνοντας όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και όσους το δημοκρατικό αίσθημα τους επλήγη. Δικαιώνοντας και ενισχύοντας την πίστη των πολιτών προς το Πολίτευμα μας. Δικαιώνοντας όλους εμάς.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη