Μία ημέρα πριν πληρωθούν τα αναδρομικά οι συνταξιούχοι προσέφυγαν στο ΣτΕ

photo: Eurokinissi

Μία ημέρα πριν ξεκινήσουν να πληρώνονται τα αναδρομικά το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατέθεσε αίτηση Ακύρωσης στο ΣτΕ κατά των αποφάσεων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων λόγω ότι δεν περιλαμβάνουν τις περικοπές από δώρα και επικουρικές συντάξεις για το επίμαχο 11μηνο

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) κατέθεσε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, αίτηση ακύρωσης κατά της Υπουργικής Απόφασης που αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων, όπως προκύπτουν από επιστροφές μειώσεων συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα.

Στην αίτηση ακύρωσης τονίζεται από το ΕΝΔΙΣΥ ότι η εν λόγω υπουργική απόφαση (Φ.11321/35005/1528 (ΦΕΚ 4536/Β΄/14.10.2020) δεν προβλέπει την επιστροφή των σχετικών περικοπών επιστροφών επικουρικών συντάξεων και δώρων που επιβλήθηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο. Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι περικοπές αυτές κρίθηκαν αντισυνταγματικές με αμετάκλητες αποφάσεις του Δικαστηρίου.

Γίνεται συγκεκριμένη αναφορά σε όλες τις περικοπές των συντάξεων κατά τα μνημονιακά έτη, που δεν καλύπτονται από την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση.

Επισημαίνεται επίσης ότι το υπουργείο Εργασίας με διάταξη νόμου (ν.4714/2020, αρ. 114, παρ.3), σημειώνει πως με την καταβολή των αναδρομικών, «αποσβένυνται» τυχόν άλλες διεκδικήσεις συνταξιούχων για περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και δώρα, σε σχέση με τους δύο «μνημονιακούς νόμους» (4051 & 4093/2012) διατάξεις των οποίων κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Στην αίτηση ακύρωσης τονίζεται ότι ο νομοθέτης δεν μπορεί «να θεσπίζει απόσβεση αναγνωρισμένων απαιτήσεων με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις».

 



via Ειδησεις https://ift.tt/3dOQbR4

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη