Ερώτηση του Κ. Παπαδάκη στην Ευρωβουλή για το ρόλο των ΜΚΟ στη διαχείριση του Προσφυγικού

Ερώτηση του Κ. Παπαδάκη στην Ευρωβουλή για το ρόλο των ΜΚΟ στη διαχείριση του Προσφυγικού

Όπως αναφέρει η ερώτηση: «Ένα ακόμα περιστατικό ανάμειξης ΜΚΟ σε οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αυτή τη φορά στη Λέσβο ήρθε στο φως αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά τον ύποπτο ρόλο των ΜΚΟ στη διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού. 33 μέλη από 4 ΜΚΟ συνελήφθησαν αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για συμμετοχή σε δουλεμπορικό κύκλωμα και κατασκοπεία.
Ερωτάται η Επιτροπή, πώς τοποθετείται στα εξής:
 Να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή των ΜΚΟ και κάθε χρηματοδότησή τους άμεση ή έμμεση.
 Να κλείσουν τώρα όλα τα ΚΥΤ στα νησιά, να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες με μεταφορά τους σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους.
 Στην επιβεβλημένη ανάγκη ύπαρξης κρατικών οργανισμών και υποδομών με πλήρη στελέχωση σε προσωπικό, μέσα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες διάσωσης, φιλοξενίας, περίθαλψης και φροντίδας των μεταναστών, χωρίς καμιά ανάμειξη ΜΚΟ. Οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν με μόνιμη εργασία σε ένα δημόσιο φορέα, ο οποίος να εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες, μεταφορά σε προσωρινούς χώρους φιλοξενίας, που πρέπει να δημιουργηθούν στην ηπειρωτική χώρα μέχρι να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους».

The post Ερώτηση του Κ. Παπαδάκη στην Ευρωβουλή για το ρόλο των ΜΚΟ στη διαχείριση του Προσφυγικού appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/36wTYAX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.