Κορονοϊός: Πότε φοράμε μάσκα σε γυμναστήρια και εστιατόρια

Eurokinissi

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας για τον κορονοϊό και στην κατάσταση με τα κρούσματα κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία του νέου κορονοϊού τόνισε σε πότε και γιατί πρέπει να βάζουμε μάσκα στο γυμναστήριο και στο εστιατόριο. 

Η χρήση μάσκας στο εστιατόριο

Όπως είπε, αναφορικά με τα εστιατόρια, είναι σημαντικό να κινούμαστε με μάσκα σε όλους τους χώρους και «όσο περισσότερο τη χρησιμοποιούμε τόσο σημαντικότερο είναι».

Χαρακτήρισε αυτονόητο ότι δεν χρησιμοποιούμε τη μάσκα όταν δειπνούμε και καθόμαστε στο τραπέζι, ωστόσο, όταν κινούμαστε μέσα στο εστιατόριο, ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπόλοιπο κόσμο και πρέπει να φοράμε μάσκα.

ESTIASH

Τι πρέπει να κάνουμε στο γυμναστήριο

Αναφορικά με τα γυμναστήρια, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η χρήση μάσκας εξαρτάται από το επίπεδο των προληπτικών μέτρων που ισχύσουν σε μία περιοχή. Όπου προβλέπεται η χρήση μάσκας στο προσωπικό και στους αθλούμενους εννοείται στους χώρους υποδοχής, αναμονής, στα αποδυτήρια και στην ομαδική εκγύμναση όταν δεν έχουμε τις απαραίτητες αποστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό που δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή παρουσιάζονται αναλυτικά στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας για τον κορονοϊό, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα και θα ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες. Σε αυτόν έχουν υπάρξει κάποιες τροποποιήσεις σε επίπεδο μέτρων, που όπως επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς, υπαγορεύθηκαν από τις καιρικές συνθήκες και τη συνάθροιση σε κλειστούς χώρους.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στα σχολεία ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «δεν προκύπτει τάση μεταφοράς και διασποράς μεταξύ μαθητών και διασποράς» και θεωρούνται «ασφαλές επιδημιολογικό περιβάλλον».



via Ειδησεις https://ift.tt/2IsbCfa

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη