Κορονοϊός Ελλάδα: Τα νέα μέτρα υπό συζήτηση στην Επιτροπή, οι σκέψεις για μάσκα και μετακινήσεις

eurokinissi

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο καθηητήςΛοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε τα νέα μέτρα κορονοϊού υπό συζήτηση από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Μετά την ανακοίνωση τετραψήφιου αριθμού κρουσμάτων για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό εμφανίστηκε έκτακτα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα μέτρα που συζητήθηκαν σήμερα από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την αποτροπή περαιτέρω διασποράς κορονοϊού.

Χρήση μάσκας και στις περιοχές στο κίτρινο επίπεδο επιτήρησης στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας. Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα μάσκες παντού εφαρμίζονται μόνος στις περιοχές στο πορτοκαλί και στο κόκκινο

Απαγόρευση μετακινήσεων εκτος περιφέρεια στις περιοχές σε πορτοκαλί. Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα αυτό ισχύει μόνο για τις περιοχές στο κόκκινο.

«Η μάσκα είναι το πιο απλό και καλύτερο μέτρο. Είναι αναγκαίο κακό» σχολίασε σχετικά με τις μάσκες ο κ. Τσιόδρας κατά την ενημέρωση. Συμπλήρωσε ότι τα μέτρα σε κάθε επίπεδο επιτήρησης είναι δυναμικά και μπορεί να αλλάξουν αν φανεί ότι δεν αποδίδουν.

«Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε και κάποια μέτρα παραπάνω από το πορτοκαλί στο κίτρινο ή από το κόκκινο στο πορτοκαλί για να αποφύγουμε το lockdown. Το lockdown θέλουμε να είναι η τελευταία μας επιλογή. Είναι βάναυσο το lockdown» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ έκκληση Τσιόδρα.via Ειδησεις https://ift.tt/37KGP7Z
Από το Blogger.