Κορονοϊός Ελλάδα: Αμετάβλητος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αττική, στο «κόκκινο» Κοζάνη και Ιωάννινα

eurokinissi

Κορονοϊός Ελλάδα: Τα μισά νέα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζονται να καταγράφονται στην Αττική. Κοντά στα 300 τα νέα κρούσματα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 7 νεκροί, μειώθηκαν οι διασωληνωμένοι.

Ο ΕΟΔΥ σήμερα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, προχώρησε στην ανακοίνωση 295 επιπλέον κρούσματα κορονοϊού.

Από τα 252 εγχώρια κρούσματα, τα 48 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικά πού καταγράφονται τα νέα κρούσματα:

- 40 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 145 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

Αναλυτικά ο «χάρτης» εδώ.

Κοντά στα 300 τα νέα κρούσματα, 7 νεκροί, μειώθηκαν οι διασωληνωμένοι

Ανησυχία για την εξέλιξη από την πανδημία που έφερε ο κορονοϊός στην Ελλάδα, καθώς σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα νέα κρούσματα όπως και ο αριθμός των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία της χώρας.

Αναλυτικά η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιτήρησης covid-19.

Σήμερα ανακοινώνουμε 295 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 48 συνδέονται με γνωστές συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22652, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

3315 (14.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9218 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 25 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 240 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 456 θανάτους συνολικά στη χώρα. 174 (38.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο χάρτης του ΕΟΔΥ - Σε ποιες περιοχές τα κρούσματα από κορονοϊό

κρουσματα ΕΟΔΥ Ελλάδα

Τα 14 Κέντρα Υγείας στην Αττική που κάνουν τεστ για κορονοϊό

Αναλυτικά τα Κ.Υ. στην Αττική

Όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία σχετική με λοίμωξη από κορωνοϊό και θέλουν να υποβληθούν σε εξέταση, θα πρέπει να απευθύνονται στα κέντρα υγείας μόνο κλείνοντας ραντεβού.

Ειδικότερα, θα πρέπει να κανονίζουν ραντεβού είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου υπάρχει πλέον ένδειξη για ιατρείο Covid-19, είτε με τους 5ψηφιους αριθμούς όπως ισχύει μέχρι σήμερα, είτε επικοινωνώντας απευθείας με το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας.

Ο ημερήσιος μέσος όρος τεστ που γίνονται στα νοσοκομεία της Αττικής είναι περίπου 1.000, ενώ από αύριο αυτά πρόκειται να αυξηθούν περίπου κατά 500.

Δείτε το ωράριο των 14 Κ.Υ. που θα διεξάγουν διαγνωστικά τεστ για τον covid-19:

ΚΕΝΤΡΟ 1

ΚΕΝΤΡΟ 2



via Ειδησεις https://ift.tt/3jSVf9g

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη