Αμαλία Ποντίκα: Ο σημερινός εορτασμός της απελευθέρωσης της Λαμίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και του πολιούχου μας Αγίου Λουκά αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη μας

Η τοποθέτηση της Αμαλίας Ποντίκα αντιδημάρχου πολιτισμού του Δήμου Λαμιέων σχετικά με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης.

Ο σημερινός εορτασμός της απελευθέρωσης της Λαμίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και του πολιούχου μας Αγίου Λουκά αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη μας. Είναι ένα κομβικό σημείο όπου θρησκεία και ιστορία συναντιούνται κάτω από την σκέπη της ευλογημένης πόλης μας σε ένα κοινό ταξίδι που φτάνει μέχρι τις μέρες μας αλλά και στο απώτερο μέλλον.

Προσωπικά, και μετά από ένα μικροατύχημα που είχα, θεωρώ ότι η σημερινή γιορτή λειτουργεί σχεδόν θεραπευτικά, όπου και χάρη στη δύναμη του ιατρού Αγίου Λουκά απέφυγα τα χειρότερα, έχοντας ταυτόχρονα την δύναμη και την ευλογία να παρευρεθώ στην σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις.

Χρόνια Πολλά σε όλους σας!

Χρόνια Πολλά Λαμία!!!




Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη