Καιρός: Καταφθάνει το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης, εντονες βροχές στην Κρήτη έως και την Πέμπτη

Photo: INTIME

Εντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες εξαιτίας της ψυχρής λίμνης, που φέρνει μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη, όπου από χθες ο καιρός δείχνει τα δόντια του στο νησί. Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει και τις Κυκλάδες.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, κατά το τριήμερο από την Τρίτη έως την Πέμπτη, στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας και έχουν τη μορφή «ψυχρής λίμνης», θα ευνοήσουν την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στα ανατολικά και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.

Περισσότερο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα επηρεαστούν τα νότια τμήματα του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη), περιοχές όπου τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί) και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Το meteo επισημαίνει ότι στην Κρήτη θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής - ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα - ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της «ψυχρής λίμνης» με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και την τοπογραφία του νησιού.

ΚΡΗΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Χαλάζι σαν... κάστανο στην Κρήτη - Ζημιές και προβλήματα από την κακοκαιρία (vids)via Ειδησεις https://ift.tt/3m4OJNj
Από το Blogger.