Γ. Πατλάκας: Αντιμετωπίσαμε αμέσως και σωστά τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Γ. Πατλάκας: Αντιμετωπίσαμε αμέσως και σωστά  τα νέα  κρούσματα  κορονοϊού

Την ικανοποίηση του για τον τρόπο που μέχρι τώρα χειρίστηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» τα περιστατικά με κρούσματα κορονοϊου εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής κος Γιώργος Πατλάκας εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την τάση χαλαρότητας που επικρατεί σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής κος Γιώργος Πατλάκας

Ειδικότερα, ο κος Πατλάκας ανέφερε πως από τις 15 Αυγούστου και μετά και για διάστημα ενός και πλέον μηνός δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα στην περιοχή της Ροδόπης, τις τελευταίες μέρες ,ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε και χρειάστηκε σε αρκετές περιπτώσεις να σημάνει συναγερμός. «Έχουμε την εμπειρία κι αντιμετωπίσαμε αμέσως τα περιστατικά παίρνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις, τόσο εμείς στην Πνευμονολογική, όσο και στην Παθολογική που ομολογουμένως οι συνάδελφοι εκεί έχουν σηκώσει και το μεγαλύτερο βάρος από το ξεκίνημα της Πανδημίας και μετά» δήλωσε ο κος Πατλάκας εξηγώντας πως το Νοσοκομείο κάνει και μια πρώτη ιχνηλάτηση παίρνοντας πάντα δείγματα από το στενό περιβάλλον του ασθενή.

Παραδέχτηκε πως είναι πολλές οι ανάγκες του Δημοσίου Συστήματος Υγείας ,αλλά όπως είπε μια πρώτη ενίσχυση έγινε κρίνοντας πως είναι και ουσιαστικές οι δωρεές που έχουν δοθεί τόσο από το δήμο Κομοτηνής (μοριακός αναλυτής που ήδη λειτουργεί δίνοντας την δυνατότητα για την άμεση διενέργεια τεστ και έκδοσης των αποτελεσμάτων επί τόπου), όσο και από την Περιφέρεια αν.Μ.Θ. ( τοποθέτηση IsoBox στον προαύλιο χώρο, ώστε ο ύποπτος για κρούσμα κορονοϊού ασθενής να μην εισέρχεται καθόλου στο κτίριο του Νοσοκομείου και να αποφεύγεται έτσι η τυχόν διασπορά του ιού στο νοσηλευτικό προσωπικό σε περίπτωση που είναι κάποιος θετικός).

«Είναι σημαντικός ο ρόλος της ατομικής ευθύνης, όπως σημαντικό είναι  να τηρούνται τα μέτρα προστασίας: πλύσιμο των χεριών –αυτό ούτως η άλλως πρέπει να το κάνουμε- να κρατάμε τις αποστάσεις (κάτι που δεν βλέπω να γίνεται) και να φοράμε τη μάσκα. Όχι για παράδειγμα όταν περπατάμε στο δάσος μόνοι μας, αλλά όταν είμαστε σε κλειστούς χώρους ή όταν πλησιάζουμε σε ανοιχτό χώρο με πολύ κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, χαρακτήρισε κι εκείνος σημαντικό να γίνονται αμέσως τα τεστ από τον ΕΟΔΥ σε περιπτώσεις όπου έχει εντοπιστεί ήδη θετικό κρούσμα κορονοϊού, όπως για παράδειγμα πρόσφατα σε σχολική μονάδα με 92 μαθητές και 14 εκπαιδευτικούς, εκεί έγιναν τα τεστ στο περιβάλλον του ασθενή με πρωτοβουλία του Νοσοκομείου, όχι όμως και από Μονάδα του ΕΟΔΥ στο σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Σύνταξη: Μαρία Νικολάου

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2SsVgET
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.