Γώγος: Μάσκα παντού, και μέσα και έξω - Συναγερμός στην Αχαΐα

Γώγος: Μάσκα παντού, και μέσα και έξω - Συναγερμός στην Αχαΐα

Την ανησυχία του για τα επιδημιολογικά στοιχεία από τον νομό της Αχαΐας εξέφρασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

 

"Υπάρχει συναγερμός", "η κατάσταση έχει ξεφύγει", τόνισε ο κ. Γώγος σημειώνοντας πως τα κρούσματα είναι αρκετά και όχι μόνο στο γενικό πληθυσμό αλλά και σε ιατρικό προσωπικό.

Επέκρινε τις εικόνες συνωστισμού σε χώρους διασκέδασης, λέγοντας ότι αποτελούν μια κλασική εστία υπερμετάδοσης, καθώς ο ένας είναι πάνω στον άλλο και χωρίς μάσκες.

Είναι "δώρον άδωρον", εξήγησε, να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, όταν δεν εφαρμόζονται αυτά που ισχύουν.

Πώς θα ελέγξουμε παρόμοιες καταστάσεις; αυτό ήδη απαγορεύεται, τόνισε ο καθηγητής σχολιάζοντας τις εικόνες με πλήθος ατόμων να διασκεδάζουν χωρίς μέτρα.

Ειδικά για την καθολική χρήση μάσκας, τόνισε ότι είναι κάτι που πρακτικά ήδη ισχύει, καθώς η οδηγία είναι μάσκα σε εσωτερικούς χώρους καθώς και σε εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός.

"Το θέμα είναι αν εφαρμόζεται", πρόσθεσε ο καθηγητής και απηύθυνε εκ νέου σύσταση προς όλους να φοράνε τη μάσκα παντού όπου μπορούν ακόμη και αν είναι ασυμπτωματικοί.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί διαφωνιών στο εσωτερικό της επιτροπής, τόνισε ότι οι απόψεις που εκφράζονται είναι πολυσυλλεκτικές, όλα γίνονται με δημοκρατικό τρόπο και στο 95% των περιπτώσεων οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι ομόφωνες.

Ίσως, τόνισε, παρεξηγείται το πράγμα από ορισμένες τοποθετήσεις όσων μιλάμε προς τα έξω, αλλά δεν είναι έτσι. Χαρακτήρισε αρκετά αποτελεσματική τη διαδικασία που ακολουθείται για τη λήψη των αποφάσεων για μέτρα, η οποία έχει πολυπαραγοντική βάση. Συνεκτιμούν οι ειδικοί σειρά δεκτών, από τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων έως  τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται αλλά και των αριθμό των κλινών και των ΜΕΘ.



via Ειδησεις https://ift.tt/2Ssi5IK

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη