Δυσοίωνη πρόβλεψη Φάουτσι για την επιστροφή της κανονικότητας

PEXELS

Εάν όλα πάνε καλά, οι πρώτες δόσεις ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου κορονοϊού πιθανότατα θα διατεθούν σε ορισμένους Αμερικανούς υψηλού κινδύνου στα τέλη Δεκεμβρίου ή στις αρχές Ιανουαρίου, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci. Πότε πρόεβλεψε ότι θα επιστρέψει η κανονικότητα στον κόσμο. 

Βάσει των τρεχουσών προβλέψεων από τους πρωτοπόρους στην κούρσα των εμβολίων, δηλαδή την Moderna και την Pfizer, οι Αμερικανοί πιθανότατα θα γνωρίζουν «κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο εάν έχουμε ή όχι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο», δήλωσε ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων σε μια ζωντανή συνομιλία στο Twitter και στο Facebook.

«Τα πρώτα ενδιάμεσα αποτελέσματα δοκιμών ελπίζουμε να είναι έτοιμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες», είπε.

Και οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν το τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών στα τέλη Ιουλίου με δεκάδες χιλιάδες άτομα να συμμετέχουν σε κάθε δοκιμή.

Η Moderna νωρίτερα την Πέμπτη δήλωσε ότι ήταν σε καλό δρόμο να παραδώσει προσωρινά δεδομένα από τη δοκιμή φάσης 3 στα τέλη του επόμενου μήνα. Η Pfizer, η οποία αναμενόταν να ανακοινώσει προσωρινά στοιχεία τον Οκτώβριο, είναι απίθανο να δημοσιεύσει δεδομένα πριν από τον Νοέμβριο, πιθανώς μετά τις 3 Νοεμβρίου στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Τα δεδομένα θα πρέπει στη συνέχεια να αναθεωρηθούν από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα οποία θα κάνουν συστάσεις για το ποιος παίρνει τις πρώτες δόσεις εάν οι δοκιμές αποδειχθούν επιτυχείς.

Πρακτικά, είπε ο Φάουτσι, οι πρώτες δόσεις εμβολίου πιθανότατα θα διατεθούν σε άτομα που θεωρούνται ότι το χρειάζονται περισσότερο «μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου ή τις αρχές Ιανουαρίου».

Η δυσοίωνη πρόβλεψη του Φάουτσι



via Ειδησεις https://ift.tt/3mzrk6X

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη