Οι οικολόγοι φταίνε και για τις πλημμύρες στο Λιανοκλάδι!!

Οι οικολόγοι φταίνε και για τις πλημμύρες στο Λιανοκλάδι!!

Με μεγάλη έκπληξη είδα στο βίντεο της συνέλευσης, που συγκάλεσε η Πρωτοβουλία Πλημμυροπαθών Λιανοκλαδίου από τις τελευταίες πλημμύρες του ΙΑΝΟΥ [https://www.youtube.com/watch?v=VxqpwhOhh3E&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3s46V_zoBSR4S5cifxScJGvj5g0sWtHGgqCdCy0CQnDrGTSzYlIgqB62s], τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας Λιανοκλαδίου Γιώργο Καραγκούνη να λέει ότι οι οικολόγοι δεν επέτρεψαν τον καθαρισμό των τεσσάρων ρεμάτων, που κατεβαίνουν από την Όθρη στον κάμπο του Λιανοκαδίου και ειδικά τη Σ3. Συγκεκριμένα αναφέρει (μετά το 1:16’): «Έκανε μια προσπάθεια η δημοτική αρχή με τον Κοτρωνιά να καθαρίσει τη Σ3. Παρενέβησαν οι οικολόγοι με λεχθέντα του δημάρχου και το έργο σταμάτησε». Την άποψη αυτή υιοθέτησε και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας λέγοντας ότι δεν θα τον εμποδίσουν οι οικολόγοι για να κάνει τους καθαρισμούς… Συγκεκριμένα δύο φορές αναφέρθηκε λέγοντας: «δεν υπάρχει περίπτωση να μας μπλοκάρει ούτε το δασαρχείο, ούτε οι οικολόγοι, ούτε κάποιοι συγχωριανοί σας που θέλουν να ακούνε τα αηδόνια» Βρήκαν λοιπόν ποιος φταίει: οι οικολόγοι…

Τους προκαλώ να μας δώσουν στοιχεία, πότε οι οικολόγοι και ποιοι ήταν αυτοί που τους εμπόδισαν για τα ρέματα του Λιανοκλαδίου… Διαφορετικά είναι μια ακόμα συκοφαντία για να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες των καταστροφών, που είναι η έλλειψη Σχεδίου Αντιπλημμυρικής Προστασίας, που είναι βέβαια τα έργα του ΟΣΕ και του Ε65, η έλλειψη των έργων ορεινής υδρονομίας με αναβαθμούς και φράγματα, οι λαθεμένες μελέτες και η ευθυγράμμιση των ρεμάτων, η εγκατάλειψη των αντιπλημμυρικών, οι παράνομες χωματερές μέσα στην κοίτη των ρεμάτων και οι χρόνιες καταπατήσεις.

Και φυσικά, πολύ σημαντικό, ότι δεν έγιναν εγκαίρως οι καθαρισμοί των ρεμάτων, που είναι αποκλειστικά ευθύνη και αρμοδιότητα της Περιφέρειας, όπως λέει και το αρμόδιο υπουργείο https://dasarxeio.com/2020/10/07/87257/

Πρόκειται για προγραμματισμένα έργα σε ετήσια βάση, τα οποία οφείλουν να αδειοδοτούν εγκαίρως, ώστε να μπορούν να εκτελεσθούν εγκαίρως στη βάση της πρόληψης και αποτροπής των πλημμυρών. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν μπορεί κανένας να σταματήσει νόμιμα έργα. Όπως δεν μπορεί να τα σταματήσει και όταν προκύπτει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού τότε δεν υπόκεινται καν σε αδειοδότηση. Όπως καταλαβαίνουμε κάποιοι δεν κάνουν έγκαιρα τη δουλειά τους και μετά λένε διάφορα συκοφαντικά, για να μην τους καταλογίσουν την ευθύνη∙ και όπως φαίνεται οι οικολόγοι είναι ο πιο εύκολος στόχος.

Και φυσικά μπορούν να πάρουν το υλικό από τους καθαρισμούς και να στρώσουν δρόμους, αλλά πλέον με μελέτη και με την έγκριση της Κτηματικής Υπηρεσίας που της ανήκουν τα υλικά. Έχουν ευθύνες. Γι' αυτό πανικόβλητοι πετάνε λάσπη και απειλούν ότι θα παρακάμψουν και το δασαρχείο. Έτσι κι αλλιώς στην έκτακτη ανάγκη το παρακάμπτουν και μετά πουλάνε τσαμπουκά, ότι είναι οι σωτήρες και οι αγρότες θα πρέπει να τους χρωστάνε ευγνωμοσύνη.

Πρέπει πάντως να ξέρουν ότι η συκοφαντία και η προσβολή της προσωπικότητας είναι ποινικό αδίκημα.

Τζάμπα μάγκες...

Στέφανος Σταμέλλος

Μέλος της Οικολογίας Αλληλεγγύης Στερεάς

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη